Urmărește emisiunea live


Harris, apariție surpriză la Fox News. Confruntare acidă cu prezentatorul emisiunii /video

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, a apărat modul în care administrația Biden a gestionat problema imigrației ilegale, în timpul unui interviu tensionat difuzat miercuri la Fox News, scrie Reuters.

Într-o confruntare intensă cu prezentatorul Bret Baier, Harris a acuzat Partidul Republican pentru eșecul de a adopta o lege de securitate a frontierelor și a subliniat că administrația Biden a făcut tot posibilul pentru a gestiona această criză.

Întrebată de Baier despre decizia timpurie a administrației Biden de a anula unele politici stricte de frontieră implementate de Donald Trump, Harris a subliniat că republicanii, sub îndrumarea lui Trump, au blocat o propunere legislativă bipartizană menită să îmbunătățească securitatea la granițe. „Trump a preferat să exploateze problema imigrației în loc să o rezolve”, a spus Harris, exprimându-și regretul pentru pierderea suferită de o mamă al cărei copil a fost ucis de un imigrant ilegal, dar insistând că politicile actuale se concentrează pe soluții pe termen lung.

Un interviu care a semănat mai mult cu o dezbatere

Harris a contestat în mod deschis acuzațiile lui Trump și ale republicanilor conform cărora imigranții ar contribui la creșterea criminalității în SUA, subliniind că studiile arată că imigranții comit infracțiuni la rate mai mici decât cetățenii nativi. Cu toate acestea, interviul a fost marcat de întreruperi frecvente, iar Harris s-a arătat vizibil frustrată în fața întrebărilor agresive ale lui Baier.

Un alt subiect sensibil discutat a fost susținerea de către Harris a intervențiilor chirurgicale de afirmare a genului pentru deținuții transgender, inclusiv cei fără acte legale. „Voi respecta legea”, a răspuns ea ferm, amintind că Biroul Federal al Penitenciarelor a oferit astfel de tratamente și sub administrația Trump. Harris l-a acuzat pe Trump că aruncă „pietre dintr-o casă de sticlă”.

Imediat după interviu, echipa de campanie a lui Trump a lansat o declarație în care a numit apariția lui Harris un „dezastru”. David Urban, strateg politic și fost consilier al campaniei Trump, a criticat performanța lui Harris, spunând că a evitat responsabilitatea și a dat vina pe Trump pentru problemele cu care se confruntă administrația Biden.

Pe de altă parte, democrații au considerat că Harris și-a atins obiectivul de a prezenta mesajul său unui public conservator, de obicei ostil, și de a rezista într-o confruntare dură. „Am realizat ceea ce ne-am propus”, a declarat Brian Fallon, purtătorul de cuvânt al lui Harris, subliniind că aceasta a arătat putere în fața unui intervievator ostil.

Strategia de a curta votanții republicani

Interviul cu Fox News face parte dintr-un efort mai amplu al lui Harris de a atrage votanții republicani, mai ales în statele-cheie care vor decide rezultatul alegerilor din 5 noiembrie. Anterior, în aceeași zi, Harris a vorbit în fața unui grup de republicani din Bucks County, Pennsylvania, unde a criticat încercările lui Trump de a anula rezultatele alegerilor din 2020.

„Trump a refuzat să accepte voința poporului și rezultatul unui scrutin liber și corect. A trimis o mulțime armată la Capitoliu, unde au atacat ofițerii de poliție și au amenințat viața vicepreședintelui său”, a spus Harris în fața unei audiențe formate din peste 100 de republicani, inclusiv fostul congresman Adam Kinzinger, cunoscut pentru criticile sale la adresa lui Trump.

Harris a reiterat că indiferent de partidul din care fac parte, alegătorii au un loc în campania sa, care are ca scop unificarea țării. Ea conduce cu 46% față de 43% pentru Trump, conform unui sondaj Reuters recent.

Trump, la rândul său, a continuat să își promoveze mesajul către alte grupuri de alegători, participând la o întâlnire cu votanții latino, găzduită de rețeaua Univision.

Kamala Harris a încercat în mod repetat să atragă votanți deziluzionați de Trump. În această lună, fostul congresman republican Liz Cheney, fiica fostului vicepreședinte Dick Cheney, au îndemnat publicul să pună țara înaintea partidului și să voteze pentru Harris, susținând că Trump nu este apt să conducă națiunea.

În Bucks County, un comitat-cheie din Pennsylvania, Harris a subliniat importanța acestor alegeri pentru viitorul democrației americane. Ea a reamintit că Joe Biden a câștigat acolo cu aproximativ 17.000 de voturi în 2020, iar victoria în acest comitat este crucială pentru a-și asigura succesul în cursa prezidențială din 2024.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel