Harris încearcă să smulgă voturi de la Trump cu măsuri populiste. Ce spune despre restricțiile la acordarea azilului

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Candidata democrată la preşedinţia Statelor Unite, Kamala Harris, a promis vineri că, dacă va fi aleasă la scrutinul din noiembrie, va menţine restricţiile privind acordarea azilului stabilite de Casa Albă şi va lua măsuri pentru a se asigura că graniţa rămâne închisă între punctele de intrare în ţară, informează EFE și transmite Agerpres.

"Iar ca preşedinte... voi face mai mult pentru a ne proteja graniţa, pentru a reduce trecerile ilegale. Voi lua mai multe măsuri pentru a menţine graniţa închisă între punctele de intrare", a declarat Kamala Harris în Douglas, Arizona, în faţa unui public numeros, care a aplaudat-o la prima ei vizită la graniţă în calitate de candidată.

Harris spune, de fapt, că va îngreuna încetarea unui ordin executiv din iunie

Vicepreşedinta SUA a făcut acest anunţ într-un bastion republican, de unde încearcă să smulgă voturi fostului preşedinte şi actual candidat la Casa Albă, Donald Trump, evidenţiind propuneri care deja funcţionează şi sunt de "bun simţ".

Mai exact, Kamala Harris a indicat că va îngreuna încetarea ordinului executiv stabilit de executivul preşedintelui Joe Biden în iunie, care a reuşit să reducă numărul de arestări de la graniţa de sud-vest la media înregistrată în 2019, când adversarul său era la putere.

Kamala Harris i-a arătat cu degetul pe Donald Trump şi pe republicani ca fiind responsabili pentru subminarea unui proiect de lege al Senatului negociat luni de zile de un grup bipartizan şi promovat de preşedintele Biden şi care, printre alte măsuri, introducea în mod permanent în lege cele mai importante restricţii în sistemul de azil din ultimii ani impuse de Executiv.

2. Foto: Ager... (hackeri-iranieni-trump-biden_97669500.jpg)

FOTO: Agerpres

Cum propune Harris să întărească granițele

Vicepreşedinta SUA l-a acuzat pe Donald Trump că a sabotat proiectul din motive de intrigă politică şi a asigurat că, dacă va fi aleasă, îşi va concentra eforturile pe promovarea proiectului, ce include mai multe angajări de agenţi de frontieră, judecători de imigrare şi tehnologie pentru a lupta împotriva traficului de droguri, în special a fentanilului.

Candidata democrată l-a atacat pe adversarul său republican, dând asigurări că Donald Trump a "eşuat" în conducerea sa, întorcând asupra republicanilor acuzaţia că administraţia Biden a eşuat la graniţă, aşa cum acuzase în august senatorul de Ohio şi candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte, republicanul JD Vance, într-o vizită la graniţa de sud a SUA.

"În calitate de preşedinte, voi proteja suveranitatea naţiunii noastre, voi asigura graniţa noastră şi voi lucra pentru a repara sistemul nostru de imigraţie deteriorat", a susţinut Kamala Harris, reiterând că va colabora cu republicanii şi cu independenţii pentru a realiza acest lucru. Mesajul său a fost unul clar. Harris doreşte să întărească graniţa, dar "într-un mod uman".

Totuşi, ea a avertizat că cei care trec neregulamentar graniţele ţării "vor fi reţinuţi şi expulzaţi" şi li "se va interzice intrarea timp de cinci ani". În plus, vor exista "acuzaţii penale mai severe împotriva celor care recidivează". Candidata democrată a evidenţiat, de asemenea, trecutul său ca procuror general în California şi realizările administraţiei Biden în lupta împotriva traficului de droguri, bandelor şi traficanţilor de imigranţi, toate cu scopul de a securiza frontiera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel