Harris și Vance în discuții pentru dezbaterea vicepreședinților. Data rămâne încă incertă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, i-a propus lui J.D. Vance, candidatul la vicepreședinție al fostului președinte Donald Trump, să participe la o dezbatere pe 13 august, găzduită de CBS, a declarat, marți, un oficial al campaniei Biden-Harris, potrivit Reuters.

Propunerea a fost făcută într-un mesaj vocal lăsat de către Harris lui Vance, după ce acesta a fost ales luni ca partener de candidatură al lui Trump. Cei doi candidați au discutat marți, dar echipele lor nu au ajuns încă la un acord privind termenii dezbaterii.

Campania lui Trump nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii, iar campania lui Biden nu a oferit nicio declarație oficială. Anterior, vicepreședintele democrat acceptase termenii pentru o dezbatere CBS pe 23 iulie sau 13 august, în timp ce campania lui Trump căuta o dezbatere pe Fox News, pe care echipa lui Biden a refuzat-o. Data de 23 iulie pentru o dezbatere CBS este acum exclusă, conform unei surse informate.

"Cred că ar fi mai mult decât fericit să meargă mai departe cu dezbaterea," a declarat Lara Trump, copreședinta Comitetului Național Republican, referindu-se la Vance. "Și nu văd niciun motiv pentru care nu ar face-o. Cred că este important. Știți, în mod tradițional, întotdeauna am avut o dezbatere pentru vicepreședinte. Ne-ar plăcea să o vedem.", a mai adăugat ea.

Situația rămâne fluidă, iar data și detaliile dezbaterii vicepreședinților sunt încă în discuție. Rămâne de văzut dacă echipele de campanie vor ajunge la un consens și vor stabili o dată finală pentru acest eveniment important din cadrul campaniei electorale.

De la critic al lui Trump la aliat devotat

În 2016, J.D. Vance l-a criticat deschis pe Donald Trump, folosindu-și autobiografia pentru a explica popularitatea acestuia în rândul alegătorilor albi din zonele rurale. La acea vreme, Vance a sugerat că Trump ar putea fi „H*tlerul Americii” și l-a comparat cu un opioid, exprimându-și astfel îngrijorarea față de influența acestuia.

Cu toate acestea, în pregătirea candidaturii sale pentru Senat în 2022, Vance și-a schimbat radical poziția. A șters tweet-urile controversate și a recunoscut contribuțiile lui Trump în timpul mandatului său. Această schimbare de opinie i-a adus susținerea lui Trump în primarele republicane agitate, transformându-l într-unul dintre cei mai loiali aliați ai fostului președinte. Această evoluție politică a fost esențială pentru succesul lui Vance în alegeri, demonstrând capacitatea sa de adaptare și de a se alinia cu influențele dominante din partidul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel