Harry Kane intră în manuale: Fotbalistul cu cele mai multe goluri din Champions League

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Atacantul Harry Kane a devenit fotbalistul englez cu cele mai multe goluri marcate în Liga Campionilor, 33 la număr, după ce a înscris patru pentru Bayern Munchen, marţi seara, în meciul câştigat cu scorul de 9-2 în faţa echipei croate Dinamo Zagreb, pe Allianz Arena, în prima etapă a noului format al competiţiei, transmite DPA, preluat de Agerpres. 

Kane, care se afla la doar un gol distanță de recordul deținut anterior de Wayne Rooney, a reușit să depășească această performanță în mare stil, înscriind de patru ori, dintre care trei goluri au fost realizate din penalty.

O premieră în materie de penalty-uri

„Oricând ai o conversație cu Wayne Rooney, înseamnă că faci ceva bine. El este unul dintre cei mai mari jucători englezi din toate timpurile și unul dintre cei mai mari fotbaliști. E o realizare frumoasă pentru mine”, a declarat Kane pentru Prime Video. Atacantul a adăugat că a fost o premieră pentru el să execute trei penalty-uri într-un singur meci: „Este pentru prima oară când am avut trei penalty-uri într-un singur meci. A fost un sentiment diferit pentru mine, dar să marchezi patru goluri e ceva fantastic”.

Kane a mai menționat că are un obicei special după fiecare hat-trick realizat: „Păstrez toate mingile după hat-trick-uri. Băieții s-or fi săturat să le semneze, dar să tot fie așa. Fiul meu Louis iubește să joace fotbal. Are doar trei ani, dar voi pune mingea lângă patul lui și va fi foarte fericit când se va trezi dimineață”.

Victoria lui Bayern Munchen a intrat în istoria Ligii Campionilor nu numai datorită performanței lui Kane, ci și prin numărul de goluri marcate. Scorul de 9-2 reprezintă unul dintre cele mai prolifice meciuri din competiție, cu un total de 11 goluri, egalând astfel partida dintre AS Monaco și Deportivo La Coruna, încheiată cu scorul de 8-3 în noiembrie 2003. Recordul absolut rămâne însă meciul dintre Borussia Dortmund și Legia Varșovia, încheiat cu 8-4, disputat în noiembrie 2016.

Bayern Munchen, prima echipă care marchează nouă goluri într-un meci

De asemenea, Bayern Munchen a devenit prima echipă din Liga Campionilor care marchează nouă goluri într-un meci, excluzând preliminariile. Anterior, bavarezii au mai înscris nouă goluri într-un meci în Cupa Campionilor Europeni, în 1972, când au învins echipa Omonia Nicosia cu scorul de 9-0, în turul al doilea.

În meciul de marți seara, desfășurat pe Allianz Arena, Bayern Munchen a dominat categoric partida. Prima repriză s-a încheiat cu un scor confortabil de 3-0, însă adevăratul spectacol s-a desfășurat în repriza a doua, când s-au marcat opt goluri în total. Pe lângă cele patru reușite ale lui Kane, Michael Olise a înscris de două ori, iar Raphael Guerreiro, Leroy Sane și Leon Goretzka au completat lista marcatorilor pentru echipa germană.

Dinamo Zagreb, campioana Croației, a reușit să marcheze două goluri consecutive imediat după pauză, prin Bruno Petkovic în minutul 49 și Takuya Ogiwara în minutul 50, însă acestea au fost insuficiente pentru a putea echilibra balanța într-un meci în care Bayern a fost net superioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel