Harta consumatorilor de cannabis din Europa. Te va surprinde poziția României... sau poate nu

Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels
Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels

Cannabisul, sau marijuana, este un drog psihoactiv din planta de cannabis, care este folosit mai ales în scopuri recreaționale sau ca drog medicinal.

În majoritatea țărilor, consumul de cannabis este încă ilegal. În ultimii ani, mai multe țări au început să depenalizeze sau chiar să legalizeze consumul de cannabis.

În Europa, există o singură țară în care cannabisul este legal: Malta. Deși utilizarea și vânzarea cannabisului a fost tolerată în anumite condiții în Țările de Jos de zeci de ani, acesta încă nu este legalizat.

În majoritatea țărilor europene, cannabisul este încă ilegal.

Olanda este singura țară din Europa în care vânzarea de cannabis este tolerată. Chiar și în Malta, unde consumul recreațional de cannabis este legalizat, vânzarea cannabisului este încă ilegală. În Malta, canabisul poate fi cultivat în Cannabis Social Clubs, care îl pot distribui între membri, până la maximum 7g pe zi și 50g pe lună.

Cât de popular este cannabisul în Europa? 

Potrivit Landgeist, nu pare să existe o corelație foarte puternică cu dezincriminarea cannabisului. Franța, unde consumul de cannabis este ilegal atât pentru uz recreațional, cât și pentru uz medical, are cea mai mare pondere de oameni care au consumat cannabis din Europa (11%). 

Monaco, Spania (10,5%), Croația, Italia (10,2%) și Țările de Jos (10,1%) sunt celelalte țări europene în care mai mult de 10% din populație a consumat cannabis în ultimele 12 luni. Cu excepția Monaco, toate aceste țări au dezincriminat consumul de cannabis în scopuri recreative.

Câte de popular este canabisul în România?

Aceste cifre ridicate sunt în contrast remarcabil cu unele dintre cele mai scăzute rezultate de pe continent, în principal în Europa de Est. Potrivit sursei citate consumul de cannabis în România este destul de mic raportat la vestul Europei: 3,5% dar totuși mult mai ridicat față de vecinele noastre, Ungaria (1,3%), Ucraina (2,1%), Bulgaria (2,4%) și Serbia (2%).

Toate țările în care mai puțin de 3% din populație a consumat cannabis în ultimele 12 luni sunt țări în care canabisul este ilegal pentru uz recreațional și de multe ori și pentru uz medical. 

Turcia (1,1%), Ungaria și Kosovo (1,3%) sunt chiar în urma Maltei în ceea ce privește una dintre cele mai scăzute procente de consumatori de cannabis din Europa.

1. -imagine fara descriere- (consum-cannabis-europa_78960900.jpg)

Descriere foto: Consumul de canabis în Europa. Sursa: Landgeist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel