Hartmann: Cu Prigojin la putere, Rusia ar deveni letală, nu doar amenințătoare

Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW

Situația din Rusia e neverosimilă, cu toate că unele scenarii prevăzute de profileri menționau și o astfel de ipoteză, spune analistul H.D. Hartmann. Nu este exclusă nici escaladarea spre o lovitură de stat, dar nici scenariul că Prigojin ar fi încă în înțelegere cu Putin.

Prigojin, care a fondat gruparea Wagner, o armată de mercenari care acționează nu doar în Ucraina ci și în Africa sau Asia, a ocupat un oraș strategic și se îndreaptă spre capitală. Ocuparea orașului Rostov pe Don, după ce a părăsit tabăra de antrenament aflată undeva în profunzimea teritoriului, în pădurile Rusiei, a fost o mișcare strategică importantă. O tabără de antrenament, izolată, poate fi bombardată, armata nu ar fi avut probleme să-l neutralizeze, dar într-un oraș nu se pot desfășura, nu pot efectua bombardamente care ar lovi civilii și ar distruge clădiri istorice sau locuințe. Ce mă miră este că, după ce Prigojin a pus în pericol stabilitatea Rusiei, Ucraina nu exploatează acest moment, nu atacă, iar asta ne spune că, militar, ofensiva se afla în blocaj.

Pe de altă parte, un Prigojin ajuns la putere, sau care își va pune o marionetă președinte, este extrem de periculos. Cu un astfel de individ la conducere, Rusia va deveni nu doar amenințătoare, ci letală. Nu vorbim de putinism și antiputinism, ci de faptul că acest mercenar, instabil psihic, poate propune soluții extreme în Ucraina și nu numai. Este atât de neverosimil ce se întâmplă încât te poți întreba dacă nu continuă înțelegerea dintre șeful Wagner și Putin, care e de preferat unui individ cu mari probleme psihice, dacă nu se va alege soluția Putin față de haosul generat de Prigojin”, a spus Hartmann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel