H. D. Hartmann a vorbit despre cutremurele devastatoare care au lovit Turcia.
H. D. Hartmann, profiler și analist de politică externă, a vorbit despre cutremurele din Turcia și politicile acestei țări în ceea ce privește construcția clădirilor:
„După 1999, când a fost un cutremur care a afectat Istanbulul, Izmitul, unde au murit peste 17.000 de turci, dezvoltatorii imobiliari au fost acuzați că nu au respectat legile construcțiilor sau că nu erau legi foarte stricte. Legile au fost schimbate și totuși, 6.000 de clădiri s-au dărâmat și acum.
Vedem filmele cu trepidațiile în care au intrat clădirile după terminarea cutremurului. La un moment dat, și aceste legi mult mai stricte pe care Turcia le-a adoptat după 1999, nu au reușit să apere clădirile și turnurile.“, a spus H. D. Hartmann.
CITEȘTE ȘI - O mamă și doi copii din Republica Moldova au murit în Turcia
„Am vorbit cu un specialist de la Paris care se întreba de ce au construit blocuri turn în zone seismice. E o regulă să nu construiești blocuri înalte dacă nu ai cultura construcției de blocuri turn în zone seismice. Japonezii își permit, că ei au o cu totul altă cultură și mult mai multe cunoștințe decât turcii.
Vor fi întrebări care vor răscula din nou dramele Turciei și am înțeles că acest eveniment este cel mai dramatic din ultimii 80 de ani. Un eveniment unic, profesorul Mărmureanu spunea că el nu a auzit de așa ceva. S-a crezut că al doilea cutremur este o replică, dar se pare că nu, a fost un cutremur independent de primul“, a spus la DC News, la emisiunea Geostrategica, analistul de politică externă H. D. Hartmann.
CITEȘTE ȘI - Omul care a prezis cutremurul din Turcia, un nou mesaj. Ce se întâmplă cu regiunea, după seismele puternice de luni
Luni dimineață, un cutremur devastator a lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei. Acesta a fost urmat de numeroase replici după care, în jurul prânzului, în aceeași zi, un al doilea cutremur extrem de puternic a zguduit aceeași regiune.
Până în acest moment, în Turcia și Siria, peste 11.000 de persoane și-au pierdut viața și alte mii sunt date dispărute.
De asemenea, Mihaela Ayaz, o româncă sinistrată în Turcia, în apropiere de Adana, se află împreună cu cei doi copii ai săi într-o situație extrem de dificilă. Aceasta a relatat chinul prin care trece, spunând că nu dorește „nici la cel mai mare dușman să nu dea Dumnezeu așa ceva“.
CITEȘTE ȘI - Volkan Demirel, în lacrimi, după seismele din Turcia: Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Situația e foarte grea
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu