Hashtagul face jocurile și în PNL. Alianța veleitarilor cu pluseriștii pentru Educație

hashtag
hashtag

Activiștii hashtag, apropiați PLUS, agită apele pe Facebook, încercând să facă jocurile în PNL privind portofoliul Educației. Foarte probabil, în înțelegere cu veleitari din rândul liberalilor. Rețeta e binecunoscută: mesaje de protest asumate de ong-uri cu câțiva membri, date publicității. Mesajele sunt circulate între aceleași persoane, în rețea, ca să dea impresia că ”fierbe internetul”, în speranța că vor influența decizia liberalilor, care vor desemna un ministru agreat de pluseriști. 

Sistemul de educație trebuie condus de o persoană legitimată profesional, de o persoană care a dovedit că are capacitatea necesară să identifice soluții de fond, structurale. În această perioadă, cel mai rău lucru care se poate întâmpla este numirea unui ministru al educației care nu cunoaște sistemul din interior, în profunzimea lui, cu bune și cu rele. Fiecărui ministru care a fost la conducerea Ministerului Educației i se pot reproșa în mod evident disfuncționalități de existența cărora însă nu poate fi responsabil în totalitate.

Lui Sorin Mihai Cîmpeanu, de asemenea, pot să-i fie reproșate erori, în mod subiectiv sau nu. Dar, cert este că în activitatea lui în slujba învățământului românesc a dovedit calități importante: viziune macro asupra sistemului, gestionarea impecabilă a aspectelor de finanțare și infrastructură și coerența în decizii.

Aceste lucruri au lipsit cu desăvârșire în ultimul an. Am văzut bâlbe  și greșeli care au avut ca efect lipsa educației. Școlile sunt închise și nu s-a găsit o soluție de fond atât de necesară pentru că elevii să învețe. Școala on-line este deficitară și o necunoscută pentru elevi și părinți. Sistemul de educație este slăbit și vulnerabilizat prin amatorism. Ce ne dorim? Educație ? Ministerul Educației nu este nici organ de cercetare penală, nici instanță de judecată. Ministerul Educației trebuie să asigure că se face educație. Aceasta este misiunea unui ministru al educației.

L-am urmărit pe Sorin Cîmpeanu îndeaproape în calitatea acestuia de Președinte al Comisiei de învățământ din Camera Deputaților. Punctul de reper al acestuia în discuțiile pentru fiecare proiect de lege a fost România educată, un proiect de țară, agreat și acceptat de toți cei implicați în sistemul de educație. Aici subliniem cât este de important ca un ministru al Educației să se raporteze la interesul acesteia, dincolo de ORICE alte interese subiective.

Timpul este scurt și important. Fiecare zi pierdută din educația unui copil ne face responsabili pe noi pe toți. Este nevoie de activități menite să remedieze și este nevoie de cineva care să lupte pentru finanțarea corespunzătoare a Educației. Numirea unui ministru amator de imagine și fără conținut este un rău care nu mai poate fi tolerat. Nu l-am auzit niciodată pe Sorin Cimpeanu lăudându-se cu meritele profesionale deși sunt recunoscute la cel mai înalt nivel internațional, fiind ales, prin vot secret, că român, în calitate de Președinte al celei mai mari rețele de universități - peste 1000 de rectori și președinți de universități din 119 state ale lumii.

Am văzut în schimb, printre contestarii acestuia, doar lozincari, fără realizări, sau mai precis cu o singură realizare: școli închise. Trist! Ne concentrăm pe vendete personale și vrem să perseverăm în teoria formelor fără fond. Sistemul de educație din România poate fi dezvoltat corespunzător doar printr-un efort conjugat al tuturor și mai ales condus de un om cu viziune, cu soluții. Este nevoie mai mult decât oricând de competenta și bun simț, de determinare și de ignorarea “zgomotelor de fond”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel