Presa hashtag se arată scandalizată de fenomenul Flavia Groșan: peste o sută de mii de persoane s-au solidarizat pe Facebook cu doctorița din Oradea, făcând presiuni asupra Colegiului Medicilor Bihor, care a chemat-o la explicații, luni, 21 martie.
”La Colegiul Medicilor, ar trebui chemati cei care ne ucid parintii, fratii si copiii in spitale la ATI....fara sa fi avut COVID!”, scrie o susținătoare pe pagina doamnei doctor. ”Nu vor deloc să vă lase în pace...dar nu o să admitem să vi se întîmple ceva”, asigură o alta.
”Doamna doctor, sunteti o luptătoare și un om minunat! Toata lumea va fi cu ochii pe ei, pe Colegiul Medicilor! Nu vor îndrăzni să facă nimic! In spatele dvs. Suntem noi si suntem multi! Succes!”, îi urează un fan, ca să nu scriu un fanatic. Și tot așa.
Sigur, nu există cale de mijloc: fie Flavia Groșan are dreptate, ca urmare toți ceilalți pneumologi și ATI-ști din România sunt criminali și ar trebui băgați la închisoare, fie bate câmpii, sau încearcă să-și facă publicitate propriului cabinet, fapte ce ar trebui sancționate de Colegiu.
De neînțeles, însă, este preocuparea deontologilor, a hashtagiștilor, pe care i-a prins grija de autoritatea statului abia acum, după ce au ajuns, prin interpuși, la Putere. O uriașă ipocrizie să te arați indignat de fenomenul Groșan, după ce ai folosit fenomenul hashtag ca să sapi la temelie autoritatea, în toate formele ei.
Autoritatea experților a fost făcută praf, de toți semidocții, pe toate canalele puse la dispoziție de mediul online.
Autoritatea celor aleși, contestată din prima zi de mandat, fără nuanțe. Partidele, clasa politică, politicienii erau demonizați in corpore, doar tehnocrații erau buni, dar și ăia cu o condiție: să fie de-ai noștri, nu tehnocrați de-ai lor.
Autoritatea tradițională e sub asediu de 15 de ani, se duce un adevărat război cu religia, cu Biserica, nici comuniștii, la cursurile lor de ateism științific nu s-au mobilizat atât de mult ca hashtagii, pe net.
Cât despre autoritatea carismatică, n-are rost să vorbim. Nu a scăpat nimeni, oamenii de valoare se feresc să mai iasă în față de teamă că vor fi mânjiți, dacă nu și mai rău, desființați sistematic, cum s-a procedat cu metodă în epoca Băsescu.
Ce să ne mirăm, fariseic, că sfera publică face azi telemedicină, în sensul de telejustiție, de sentință dată la televizor înainte de proces, nu în cel de diagnostic și tratament de la distanță.
Colegiul Medicilor, așa cum o arată și legea de înființare, este organism profesional, cu responsabilități delegate de autoritatea de stat, în domeniul autorizării, controlului și supravegherii profesiei de medic ca profesie liberală, de practică publică autorizată. Colegiul reprezintă, deci, statul român, pe care hashtagul l-a călcat în picioare pixel cu pixel, de la înființare până în prezent.
E rău, acum, că Șoșoacă practică același discurs populist care a adus-o la primărie pe Clotilde? Nu e bine când Flavia își face reclamă denigrând sistemul condus de Voiculescu?
Rămâne așa cum a stabilit bancul spus de Geoană, ca replică lui Ion Iliescu: depinde de ce parte a sexului, scuzați, populismului te afli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News