Heineken și-a vândut toate operațiunile din Rusia cu prețul de un euro

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Producătorul de bere olandez Heineken a declarat vineri că și-a încheiat ieșirea de pe piața Rusia, vânzând operațiunile de acolo către grupul rus Arnest, cu prețul simbolic de un euro.

Cel de-al doilea producător de bere din lume a declarat că tranzacția a primit toate aprobările necesare și că ar putea avea pierderi excepționale de 300 de milioane de euro, notează Reuters.

Heineken și-a anunțat intenția de a părăsi Rusia în martie 2022, după invadarea Ucrainei de către Rusia, recunoscând că procesul a durat mai mult decât se aștepta.

„Evoluțiile recente demonstrează provocările semnificative cu care se confruntă marile companii de producție în procesul de ieșire din Rusia”, a declarat directorul executiv Dolf van den Brink, într-un comunicat.

Multe companii multinaționale s-au înghesuit să părăsească Rusia după ce Occidentul a impus Moscovei sancțiuni fără precedent, dar Kremlinul a ripostat confiscând unele active.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat în iulie un decret de preluare a controlului asupra subsidiarei ruse a producătorului francez de iaurt Danone, împreună cu participația companiei de bere Carlsberg.

Anheuser-Busch InBev a declarat, de asemenea, că intenționează să părăsească joint venture-ul cu Efes din Rusia.

Heineken avea șapte fabrici de bere în Rusia și 1.800 de angajați, care vor primi garanții de angajare în următorii trei ani.

Producătorul de bere olandez și-a îndepărtat marca Heineken din Rusia anul trecut, iar producția de Amstel urmează să fie retrasă în șase luni.

Heineken a transmis că înțelegerea, fără opțiune de a răscumpăra afacerea, includea o licență de trei ani pentru unele mărci regionale mai mici, pentru care Heineken nu va oferi suport de brand și nu va primi niciun profit.

Arnest Group deține o afacere importantă de ambalare a conservelor și este cel mai mare producător rus de aerosoli, precum și de produse cosmetice și de uz casnic.

Heineken a transmis că tranzacția va avea un impact neglijabil asupra perspectivei sale pentru întregul an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel