Această rețetă are mai mult de o sută de ani, dar este încă foarte populară printre bucătarii finlandezi.
Nu doar peștele este gustos, ci și sosul, care dispare mai repede de pe masă decât peștele.
Veți avea nevoie de ingrediente simple:
hering proaspăt - 2 bucăți;
ulei de floarea soarelui - 5 linguri;
muștar - 2 lingurițe;
muștar boabe - 1 lingură;
ou - 1 bucată;
suc de lămâie - o lingură;
zahăr - 1 lingură;
mărar - câteva crenguțe.
Heringul trebuie curățat de oase și piele. Tăiați capul și coada. Peștele se în bucăți medii. Adăugați 2 lingurițe de sare și puneți peștele la sărat pentru trei ore.
Între timp, pregătiți sosul de muștar. Se amestecă zahărul cu oul, apoi se adaugă cele două tipuri de muștar - obișnuit și boabe.
Gem din pepene verde fără zahăr. Cea mai simplă rețetă, cu un ingredient secret
Tocați mărarul, stoarceți sucul de lămâie. Combinați toate componentele sosului și amestecați-le până la omogenizare.
Acum trebuie să amestecați peștele cu sosul de muștar. În 15 minute îl poți servi pe masă. Poftă bună!
Chiftelele cu ceapă sunt suculente și fragede, iar cei care le vor gusta pentru prima dată nu vor ghici din ce sunt făcute.
Pentru a le prepara veți avea nevoie de:
ceapă - 500 grame (3 bucăți),
suc de roșii - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
griș - 120 grame,
usturoi - 2 căței,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit.
Curățați ceapa și tocați-o fin. Puneți ceapa tocată într-un bol și adăugați 120 grame de griș. Amestecați bine. Se sparg 2 ouă, se adaugă 2 căței de usturoi trecuți printr-o presă, se pune o jumătate de linguriță de sare și piper negru după gust. Se amestecă totul și se lasă 10-15 minute pentru ca grisul să se umfle și să absoarbă sucul, lăsat de ceapă.
Luați o tigaie și turnați ulei. Cu lingură luați câte puțin aluat și puneți-l în uleiul încins. De asemenea, puteți modela chiftele cu mâinile. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până devin aurii.
Acum luați o altă tigaie și așezați în ea chiftelele prăjite. Deasupra, turnați suc de roșii. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc minim, circa 15-20 de minute. Poftă bună!
Mâncarea din carne de pui și dulceață este o combinație care pare extremă și neconvențională. Dacă dulceața este făcută din ardei picant rezultatul va fi irezistibil.
Carnea de pui este un produs simplu, dar cu o mie de proprietăți. Pe lângă faptul că este ușoară, carnea de pui este extrem de versatilă și se pretează la cele mai diferite preparate. Fie că este vorba despre un pui întreg, pulpe sau piept, carnea este o soluție excelentă pentru prânz sau cină.
Azi vă propunem o rețetă de pui cu dulceață de ardei, bogată în gust și culoare. Rezultatul final te va uimi.
Pentru a face rețeta de pui cu dulceață de ardei veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
500 grame de pulpe de pui;
320 grame de ardei roșu;
100 grame de făină,
100 grame de nuci de pin,
1 ceapă albă;
ulei de măsline,
sare - după gust.
Mai întâi, ar trebui să curățați ardeiul roșu. După ce ați eliminat cotorul și semințele, tăiați ardeiul fâșii. Tăiați ceapa felii și prăjiți-o într-o tigaie, apoi adăugați ardeii. Când legumele s-au înmuiat, se sărează.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Treceți pulpele de pui prin făină și prăjiți-le în ulei încins. După ce pulpele s-au prăjit pe toate părțile, adăugați dulceața de ardei. Acoperiți tigaia cu pulpe și ardei cu un capac și lăsați-le să fiarbă.
Nucile de pin se prăjesc într-o tigaie uscată și se adăugă peste pulpe. Mâncarea este gata când dulceața de ardei scade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News