Vă prezentăm o rețetă delicioasă a unui aperitiv din hering.
Ingrediente:
file de hering (ușor sărat din conservă) - 2 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
castraveți murați - 2-3 bucăți,
măr verde - 1 bucată,
smântână de 15-20% - 300 grame,
hrean - 1 linguriță,
muștar - 2 lingurițe,
sos de soia - 2 linguri,
zahăr - 1 linguriță,
piper negru și mărar - după gust.
Începeți cu sosul: într-un bol se pune smântâna, hreanul, muștarul, sosul de soia, zahărul. Amestecați. Nu adăugați sare, deoarece sosul de soia este deja sărat.
Tăiați ceapa în sferturi de rondele. Mărul se curăță de cotor și se taie felii. Castraveții murați se taie cubulețe, la fel și heringul.
Brânza din frigider s-a uscat? Iată cum poate fi înmuiată instantaneu
Toate ingredientele se pun într-un bol și se asezonează cu sosul preparat. Tocați mărarul și adăugați-l în bol. Amestecați totul bine. Lăsați cel puțin o oră ca toate aromele ingredientelor să se pătrundă. Salata poate fi servită cu cartofi prăjiți sau, pur și simplu, cu pâine neagră. Poftă bună!
Dar dacă vrei să oferi familiei tale un preparat aromat încearcă această rețeta perfectă.
Tarta cu dovlecei și ton este un preparat delicat, rafinat și gustos, care te va cuceri. Gustul legumelor se va combina bine cu aroma puternică a tonului, a măslinelor și a cașcavalului afumat.
Cartofi crocanți, la cuptor: o rețetă neobișnuită, dar foarte gustoasă și sățioasă
Oferă acest aperitiv familiei și prietenilor, care vor rămâne impresionați.
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
1 rulou - aluat de foietaj,
200 grame - ton,
o ceapă,
1 dovlecel,
100 grame de măsline negre,
2 ouă,
100 grame de cașcaval,
100 grame de smântână proaspătă,
ulei de măsline,
sare, piper - după gust.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtia specială, udați-o și strângeți-o pentru ca să adere mai bine de fundul și marginile tăvii. Dacă preferați, puteți unge tava cu puțin ulei.
Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani
Clătiți dovlecelul, uscați-l și tăiați- fâșii. Curățați ceapa, feliați-o mărunt, apoi prăjiți-o într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Adăugați și dovleceii în tigaie și gătiți-i câteva minute: aceștia trebuie să fie crocanți și al dente.
Între timp, tăiați cașcaval în cuburi. Întindeți aluatul de foietaj cu un sucitor până obțineți o foaie cu o grosime de ½ centimetru. Transferați foaia în formă și îndepărtați excesul de aluat.
Scurgeți tonul și distribuiți-l pe suprafața aluatului, apoi adăugați dovleceii și cașcavalul, iar la final măslinele fără sâmburi.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Bateți ouăle cu smântână, iar când amestecul este bine uniformizat, se adaugă sare și piper. Acoperiți tarta cu compoziția de ouă și smântână și coaceți 30 de minute. Când suprafața tartei devine aurie, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Poftă bună!
Dacă te-ai săturat de salate, îți sugerăm să faci niște roșii marinate picante.
Roșiile marinate un gust foarte interesant și se pot păstra la frigider câteva zile.
Ingrediente:
roșii - 3 bucăți,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței,
ulei - 4 linguri,
sare - 0,5 linguriță
miere - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 linguri,
boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate.
Tăiați ceapa și roșiile în rondele și tocați usturoiul. Celelalte ingrediente vor fi folosite pentru marinată și trebuie amestecate într-un bol.
Tort de ciocolată, un desert pe care toata lumea îl adoră. Doar amestecă ingredientele și rețeta e gata
Puneți roșiile, ceapa și usturoiul într-un borcan și turnați peste ele dressingul preparat.
Agitați bine borcanul astfel încât dressingul să acopere toate bucățile de roșii și lăsați-le la marinat, la frigider, timp de 8 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu