Elevii români nu-și mai dau silința să învețe, așa cum se întâmpla acum 30 de ani. Unii ar spune că pe vremea comunismului nu erau atâtea opțiuni de petrecere a timpului liber, în timp ce, alții, care au trăit acele vremuri, condamnă cu desăvârșire lipsa de interes a elevilor din ziua de astăzi pentru învățătură.
Recent, Radu Herjeu a lansat, în mediul online, o întrebare cheie ce face referire la exact situația enunțată mai sus. Doar că mesajul vine ca un atac subtil la adresa USR-ului.
"Nu vă supărați, dacă afirm că, înainte de '89, absolvenții de liceu erau mult mai bine pregătiți și aveau o cultură generală solidă, se cheamă că fac apologia comunismului și mă bagă USR la pușcărie 10 ani?", este mesajul postat de Radu Herjeu pe o rețea de socializare.
Postarea lui Radu Herjeu vine după ce USR a depus la Senat un proiect legislativ care prevede închisoare până la zece ani pentru promovarea ideilor și doctrinelor comuniste. De asemenea, inițiativa prevede desființarea de drept a organizațiilor cu caracter comunist.
În ultimii ani, ne-am obișnuit să apară perle la examenele elevilor. De la simularea la Limba şi Literatura Română pentru Bacalaureat 2019 nu au lipsit greșelile, care sunt mai mult de plâns decât de râs.
„Desigur că poţi avea mai multe locuri în care să te simţi ca acasă, cu condiţia să ai mai multe case"
„Nesimţirea acasă, deşi ai de toate, este o problemă psihică."
„Avem nevoie de amintiri aşa cum un telefon are nevoie de încărcător şi baterie."
„Cine îşi uită amintirile e un om uituc sau care nu-i pasă de trecut."
„Femeia s-a întors storcită vai mama ei, nimic în cap şi fleaşcă de ploaie", a scris un elev. Tot despre acelaşi personaj, un altul consideră că „Ea a umplut parchetul de zoaie, dar în loc să şteargă îi umblau ochii în toate părţile." „Doamna din text e prezentată ca praf şi pulbere, aşa că n-o putem numi eroină", consideră o elevă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News