Hezbollah a lansat 90 de rachete spre o bază militară din Israel

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

O bază militară din nordul Israelului a fost ținta unui atac cu 90 de rachete lansate de gruparea Hezbollah.

Citește și: Zeci de mii de persoane au fugit din calea violențelor din Liban

Gruparea Hezbollah a anunțat, marți, că a vizat o bază militară israeliană în apropiere de Safed, în nordul Israelului, cu două salve de 90 de rachete în total, în timp ce Libanul este lovit de raiduri israeliene intense, relatează AFP.

”În apărarea Libanului și a poporului său”, luptătorii Hezbollah au vizat ”Baza Dado”, lângă Safed, în nordul Israelului, cartierul general al Comandamentului de nord al armatei israeliene cu un total de 90 de rachete, a declarat gruparea șiită pro-iraniană în două comunicate separate.

Israelul a efectuat în noaptea de luni spre marți noi lovituri împotriva țintelor grupării islamiste Hezbollah în Liban, după bombardamente de mare amploare care au făcut peste 500 de morți luni, amplificând temerile legate de o conflagrație în regiune la aproape un an de la începutul războiului în Fâșia Gaza.

Bombardamentele efectuate cu o zi înainte, de o intensitate fără precedent de la începutul schimburilor de tiruri transfrontaliere în octombrie 2023, au vizat ”circa 1.600 de ținte teroriste”, potrivit armatei, în sudul Libanului și în valea Bekaa (în est), bastioane ale Hezbollah.

Gruparea șiită libaneză a revendicat în cursul nopții trecute noi tiruri cu rachete Fadi 2 asupra Israelului. Armata israeliană a confirmat că a detectat aproximativ 20 de tiruri.

Conform unui bilanț actualizat, 558 de persoane au fost ucise în Liban în atacurile Israelului de luni, iar aproximativ 1.650 au suferit diverse tipuri de răni care necesită îngrijiri medicale, potrivit EFE, scrie Agerpres.

Armata libaneză ia măsuri de precauție detonând o serie de aparate de comunicații ”suspecte”

Armata libaneză a anunțat săptămâna trecută că își detonează controlat o serie de aparate de comunicații ”suspecte”, după sabotajul atribuit Israelului în care mii de pagere și aparate walkie-talkie folosite de gruparea islamistă Hezbollah au explodat marți și miercuri provocând 37 de morți și 3.539 de răniți, potrivit ultimului bilanț oficial, o altă măsură luată de autoritățile libaneze fiind interzicerea respectivelor dispozitive în avioanele civile care deservesc aeroportul din Beirut, transmit agențiile AFP și EFE.

În primul val de explozii, cel în care au explodat marți pagerele, au murit 12 persoane, iar în cel de-al doilea, în care au explodat miercuri stațiile de emisie-recepție, au murit alte 25. Numărul morților ar putea crește, unele persoane rănite fiind în stare gravă. Numeroși răniți și-au pierdut vederea ori au rămas fără degete. Vezi articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel