Hezbollah ripostează în memoria liderului Nasrallah. Salvă de rachete, lansată către serviciul de informații militare israeliene

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Mai multe rachete ar fi fost lansate de gruparea Hezbollah către Israel.

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv, acest atac fiind lansat în special în memoria liderului grupării Hassan Nasrallah, ucis la sfârşitul lunii septembrie într-un atac israelian, relatează AFP, conform Agerpres.

Într-un comunicat, gruparea pro-iraniană a precizat că ”a lansat o salvă de rachete asupra bazei Glilot”. În această bază a serviciului de informaţii militare s-ar afla de asemenea, potrivit presei israeliene, sediul Mossad, serviciile de informaţii externe israeliene. Mişcarea islamistă pro-iraniană a anunţat deja că a vizat această bază în august şi octombrie.

Reamintim că IDF anunța că în urma unor lovituri din 27 septembrie 2024, Hassan Nasrallah, liderul organizației teroriste Hezbollah și unul dintre fondatorii acesteia, a fost eliminat de către Armata israeliană, împreună cu Ali Karki, comandantul Frontului de Sud al Hezbollah. De asemenea, Armata israeliană m-ai anunța că au fost eliminați și alți comandanți ai Hezbollah.

„În urma informațiilor precise din partea IDF și a instituțiilor de securitate israeliene, avioanele de luptă IAF au efectuat o lovitură direcționată asupra sediului central al organizației teroriste Hezbollah, care era situat subteran, sub o clădire rezidențială din zona Dahieh din Beirut. 

Atacul a fost efectuat în timp ce lanțul superior de comandă al Hezbollah opera de la sediul central și promova activități teroriste împotriva cetățenilor statului Israel”, a precizat în trecut IDF.

Citește în continuare aici: Oficial: Israelul l-a lichidat pe Hassan Nasrallah, șeful Hezbollah. Întreg lanțul de comandă a grupării teroriste a fost lovit

Lupta cu Hezbollah și Hamas

Israelul a urmărit și eliminat comandanți ai Hezbollah susținuți de Iran în Liban și lideri ai grupării militante palestiniene Hamas în Gaza, pe fondul unei escaladări puternice a conflictelor de aproape un an. 

Iată o listă a unor operațiuni împotriva liderilor și comandanților grupărilor Hezbollah și Hamas, puse pe seama Israelului, conform Reuters:

Hezbollah

Ibrahim Qubaisi

O lovitură aeriană în suburbiile sudice ale Beirutului pe 24 septembrie l-a ucis pe Qubaisi, un comandant și o figură importantă în divizia de rachete a Hezbollah, au declarat două surse de securitate.

Ibrahim Aqil

Comandant de operațiuni al grupării Hezbollah, Ibrahim Aqil, care facea parte din organul militar superior al grupării, a fost ucis în suburbiile sudice ale Beirutului pe 20 septembrie.

Aqil, care a mai folosit pseudonimele Tahsin și Abdelqader, a fost membru al organismului militar de vârf al grupării Hezbollah, Consiliul Jihadului.

Statele Unite îl acuză de un rol în atentatele cu camion capcană de la Beirut care au lovit ambasada americană în aprilie 1983, soldat cu 63 de morți, și o cazarmă a pușcașilor marini americani șase luni mai târziu, soldat cu 241 de morți.

Ahmed Wahbi

Ahmed Wahbi, un comandant de top care a supervizat operațiunile militare ale forțelor speciale Radwan în războiul din Gaza până la începutul anului 2024, a fost eliminat într-un atac israelian care a vizat mai mulți comandanți de top în suburbiile Beirutului pe 20 septembrie, inclusiv Ibrahim Aqil.

Citește în continuare aici: Lideri ai grupărilor Hezbollah și Hamas care ar fi fost eliminați - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel