Hillary Clinton a câștigat în Iowa, după ce s-a dat cu banul

Cursa pentru alegerea candidatului democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite pare a fi una extrem de strânsă. În șase circumscripții din Iowa, președintele comisiei a fost nevoit să dea cu banul pentru a alege câștigătorul, iar Hillary Clinton a fost cea norocoasă.

În această primă etapă a procesului electoral, fiecare partid trebuie să-și desemneze candidatul care să îl reprezinte la prezidențiale. De aceea, fiecare circumscripție trebuie să aleagă un candidat și nu poate exista egalitate.

Astfel, în confruntarea dintre Hillary Clinton și Bernie Sanders, aceasta a câștigat în circumscripții din Newton, Ames, West Branch and Davenport, precum și în două circumscripții din Des Moines.

"Caucusurile" din Iowa reprezintă, tradiţional, de aproximativ 40 de ani, prima etapă a procesului de selectare a candidaţilor marilor partide în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Iowa va trimite la convenţiile partidelor, în iulie, 44 de delegaţi democraţi şi 30 de delegaţi republicani.

Cu un scor de 28%, Ted Cruz l-a învins în mod clar pe miliardarul Donald Trump (24%), urmat de aproape de către senatorul Marco Rubio din Florida (23%). Pe poziţia a patra se clasează Ben Carson cu 9%. Ceilalţi candidaţi - printre care şi Jeb Bush, fratele fostului preşedinte George W. Bush - se află mult în urmă, cu mai puţin de 5%.

[citeste si]

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel