Hillary Clinton: Al-Qaida se află în spatele noii ameninţări cu atentat împotriva SUA

Reţeaua Al-Qaida se află în spatele noii ameninţări cu atentat 'specifice, credibile, însă neconfirmate' împotriva Statelor Unite ale Americii, a declarat vineri secretarul de stat american, Hillary Clinton, relatează AFP.

5 Hillary Clinton - secretar de stat americanÎntr-un discurs rostit la New York, Hillary Clinton s-a referit la „ameninţarea specifică, credibilă, dar neconfirmată a reţelei Al-Qaida la adresa americanilor şi în special a New York-ului şi Washingtonului“. Autorităţile americane nu făcut până în prezent o legătură explicită între această ameninţare, dezvăluită joi seara, şi Al-Qaida, transmite Agerpres.

Secretarul de stat american a afirmat că, dacă va fi necesar, SUA nu se vor ezita să recurgă la forţă militară împotriva grupurilor teroriste precum Al-Qaida. Însă, a menţionat ea, Statele Unite vor respectarea principiul statului de drept. Aceasta include respectul pentru suveranitatea altor state, precum şi pentru legile conflictelor armate, a adăugat ea.

Informat de joi în legătură cu această ameninţare, care survine la numai două zile înainte de comemorarea a 10 ani de la atacurile teroriste soldate cu aproape 3.000 de victime, preşedintele Barack Obama le-a cerut din nou vineri responsabililor cu lupta împotriva terorismului 'să-şi dubleze eforturile'.

Potrivit purtătorului său de cuvânt Jay Carney, programul preşedintelui, care prevede pentru duminică vizite la New York, Pentagon şi Skhanksville /Pennsylvania, estul SUA/, unde s-a prăbuşit cel de-al patrulea avion, nu s-a modificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel