Hipertensiunea arterială. Nou pericol descoperit: Ce se întâmplă când ai tensiunea mare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un nou pericol pentru sănătate a fost descoperit. Apare din cauza hipertensiunii arteriale.

Oamenii de ştiinţă din Brazilia au descoperit un nou pericol cauzat de hipertensiunea arterială. Un studiu detaliat în acest sens a fost publicat în MedicalXpress.

Cercetătorii au analizat date provenite de la 7.000 de pacienţi cu vârsta sub 59 de ani care au fost monitorizaţi timp de patru ani. O tensiune arterială sistolică de 121-139 mm Hg şi o tensiune arterială diastolică de 81-89 mm Hg au contribuit la un declin cognitiv accelerat, scrie Rador, citând zdrave.to. Acest lucru este tipic pentru persoanele de vârstă mijlocie şi persoanele în vârstă care nu au luat medicamente antihipertensive.

Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, că şi cele mai mici crize de hipertensiune arterială reduc funcţia cognitivă. Până acum, experţii au atribuit neajunsurile cercetării lor ştiinţifice perioadei relativ scurte de observaţie şi faptului că participanţii la experiment au raportat hipertensiune arterială.

Cum scădem tensiunea arterială. Recomandările specialiștilor pentru a evita dezvoltarea hipertensiunii

Multe persoane care suferă de probleme cardiovasculare se întreabă cum să scădem tensiunea. Tensiunea arterială ridicată persistentă este o condiție patologică care indică dezvoltarea unei boli periculoase, adică hipertensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este cea mai frecventă boală din lume. Fără un tratament în timp util, hipertensiunea provoacă complicații, cum ar fi boli ale sistemului cardiovascular, insuficiență renală și pierderea vederii.

Importanța hipertensiunii arteriale ca factor de risc în dezvoltarea bolilor cardiovasculare crește odată cu vârsta. Mișcarea sângelui prin sistemul circulator este un efort de cooperare între inimă și vasele de sânge. Este bine să știi că există două măsuri ale tensiunii arteriale. Presiunea sistolică se formează în timpul contracției miocardice, când sângele din ventriculul stâng este expulzat în patul vascular. Presiunea diastolică este menținută în vase în timpul diastolei, perioada în care inima se relaxează după contracție. În stadiile inițiale ale hipertensiunii arteriale, primul pas este terapia non-medicamentoasă, legată de o schimbare în stilul de viață al pacientului.
Cum scădem tensiunea. Cum să-ți schimbi stilul de viață pentru a reuși să scapi de disconfort

Pentru a scădea tensiunea este important să renunți la fumat. Fumatul este recunoscut ca fiind un factor de risc major pentru hipertensiune arterială. O singură țigară duce la o creștere rapidă a tensiunii arteriale și la palpitații. Citește mai departe>>

- Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel