Dincolo de medicamente, antrenamentele de forță pot reduce hipertensiunea arterială.
Hipertensiunea arterială este o problemă comună de sănătate. În afară de medicamente, poate fi reglată şi prin exerciţii fizice. De asemenea, este bine să menţinem o greutate corporală normală şi să reduceţi consumul de alcool şi consumul de tutun.
Oamenii de ştiinţă, în studiile lor, au descoperit recent că hipertensiunea arterială poate fi normalizată şi prin antrenament de forţă, dar este important care este intensitatea şi durata acestuia. Cercetarea este prezentată de Medical News Today, conform Rador.
Pentru studiul lor, cercetătorii au analizat datele a 253 de persoane cu hipertensiune arterială. Sunt luaţi în considerare factorii legaţi de stilul de viaţă şi indicatorii tensiunii arteriale. Participanţii la studiu aveau aproximativ 60 de ani.
Conform rezultatelor, antrenamentul de forță poate reduce eficient nivelul tensiunii arteriale. Eficacitatea este observată atunci când sunt îndeplinite anumite criterii. Antrenamentul ar trebui să fie de cel puţin două ori pe săptămână, la o intensitate moderată până la una mare, timp de cel puţin două luni.
Oamenii de ştiinţă au observat uşoare diferenţe de performanţă care au fost legate de vârsta participanţilor. Persoanele cu vârsta sub 59 de ani au avut o scădere mai semnificativă a tensiunii arteriale. În timp ce la persoanele cu vârste cuprinse între 60 şi 79 de ani, se observă un efect mai mic.
Dar cercetătorii subliniază că şi pentru persoanele în vârstă antrenamentul de forţă este benefic şi încă se remarcă îmbunătăţiri. De asemenea, antrenamentul nu anulează medicamentele prescrise de un medic. Dacă simţiţi o îmbunătăţire, este indicat să consultaţi un specialist, care vă va spune dacă este necesară continuarea terapiei medicamentoase.
Cel mai bun lucru este faptul că antrenamentul de forţă poate fi uşor încorporat în viaţa de zi cu zi. Cu toate acestea, este acceptabil ca de două sau trei ori pe săptămână să faceţi exerciţii. Este nevoie de puţină voinţă, dorinţă şi va funcţiona. Exerciţiile pot include ridicarea de greutăţi, conform unui program din sala de sport, dar şi urcarea scărilor, mersul pe bicicletă, dansul, flotările, abdomene, genuflexiuni. După opt săptămâni de antrenament, rezultatele ar trebui să fie vizibile în ceea ce priveşte normalizarea tensiunii arteriale. Este important să începeţi încet şi treptat, dar să fiţi consecvenţi.
De asemenea, trebuie luate în considerare capacităţile fizice. Un specialist vă poate ajuta să stabiliţi ce sarcină fizică poate tolera corpul dumneavoastră şi să vă facă un program pentru a creşte treptat greutatea exerciţiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News