HiSky rescrie istoria. Zboruri directe România-SUA, o premieră după 20 de ani

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Compania HiSky a obținut Permisul de Operator Străin de Transport Aerian din partea Departamentului Transporturilor al SUA, după finalizarea cu succes a tuturor procedurilor de verificare și autorizare.

Prin urmare, începând de acum, HiSky devine singura companie aeriană din România cu dreptul de a opera zboruri regulate de pasageri din Europa către orice destinație din Statele Unite ale Americii. După obținerea acestei autorizații, HiSky se pregătește să inaugureze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, marcând astfel un moment semnificativ după mai bine de 20 de ani.

Aeronava care oferă companiei capacitatea de a opera curse pe această distanță fără oprire este programată să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă din București în data de 18 decembrie. Aparatul de zbor, un Airbus A330, a fost vopsit în culorile companiei la o bază de întreținere din Irlanda și poartă înmatricularea YR-KID.

Aceasta reprezintă prima aeronavă de tip wide-body care se alătură flotei HiSky și este singura din acest tip care va fi operată de o companie românească. Cu o configurație în două clase de servicii, business class și economic, aceasta are o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, permițând acoperirea distanțelor de peste 13.400 km fără escală.

Intrarea în serviciu a noii aeronave este planificată imediat după sosirea la București, iar primele zboruri vor fi operate în regim charter către destinații îndepărtate din Asia.

Astfel, cei care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă pe plajele însorite ale continentului asiatic vor avea oportunitatea de a călători cu un zbor direct, cu o durată de aproximativ 12 ore, evitând escalele obișnuite pe aeroporturile din Orientul Mijlociu.

"Acum, 22:00 ora României, 12 decembrie 2023, HiSky a primit autorizația pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii!După ce am parcurs cu succes toate etapele procesului de verificare, Departamentul Transporturilor din SUA ne-a oferit Permisul de Operator Străin de Transport Aerian. Asta înseamnă că, începând de astăzi, HiSky are dreptul de a opera zboruri către orice destinație din Statele Unite", scrie pe pagina de Facebook a companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel