Octavian Hoandră a spus că îi este greață când îl aude vorbind pe Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale a Romaniei.
"Sunt foarte mulți politicieni extrem de bogați care au fost doar în funcții publice. Nu mă refer doar la Dragnea și cei din București. Dacă luați președinții de la Consiliile Județene și vedeți ce averi incomensurabile și-au făcut... nu vor să dea înapoi nici banii, nu vor nici să iasă din politică... ți se face greață când vezi așa ceva.
Pe de altă parte, mi se face greață și când văd, în fiecare zi, ce a însemnat lupta anticorupție, cu DNA și distrugerile de vieți omenești despre care s-a tot vorbit. Vorbesc despre oamenii nevinovați.
Mi se face greață și când îl văd pe Augustin Zegrean care a uitat să ne explice cum este cu erata, dar este foarte specialist în drepturile omului. Aș vrea ca, întâi de toate, să ne explice domnul Zegrean cum stă treaba cu erata și apoi să îl ascult vorbind despre orice. L-a adus pe Băsescu, din nou, peste poporul român ca să distrugă ce mai era de distrus", a zis Octavian Hoandră la Realitatea TV în emisiunea pe care o realizează.
Pe 2 august 2012, CCR a adoptat o hotărâre cu privire la organizarea referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu, însă au constatat că din acea hotărâre lipsea temeiul legal în baza căruia urma să fie stabilit numărul total al alegătorilor care trebuiau să-şi exprime opţiunea la referendumul organizat deja pe 29 iulie 2012.
Dezvăluire la Realitatea TV: DNA este neconstituțională!
După publicarea hotărârii, a fost adăugată o erată prin care se menţiona faptul că vor fi luate în calcul toate persoanele cu drept de vot, şi anume, peste 18 milioane de români. Prin această erată a fost blocată iniţiativa Guvernului de a efectua un minirecensământ pentru a-i scoate de pe listele electorale permanente pe românii plecaţi din ţară de mai mult timp. Erata respectivă a fost întocmită şi semnată de judecătorul Ştefan Minea, cel care a trimis adresa de publicare către Guvern şi Monitorul Oficial.
Pe baza acestei erate, referendumul a fost invalidat, deoarece din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46,24 %), astfel că nu a fost atins pragul de participare, de cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News