Hokkaido este rețeta de pâine japoneză cu lapte pe care ar trebui să o încerci, dacă vrei să prepari ceva nou. Iată cum se procedează.
Ingrediente
Tang Zhong
20 g făină
100 g apă
Aluat
300 g făină
25 g zahăr
7 g sare
15 g drojdie proaspătă sau 5 g drojdie uscată
7 g lapte praf (opțional)
130 g lapte gras
1 ou (jumătate pentru aluat, jumătate pentru uns pâinea)
30 g unt
Tang Zhong-ul preparat anterior
Vezi și: Tocăniţă de cartofi cu costiţe afumate. Rețeta tradițional românească
Cum se prepară
Tang Zhong-ul
Într-o tigaie se pun 20 de grame de făină și 100 de grame de apă. La foc mediu, se amestecă până obținem o textură ca de terci. Acoperim cu folie de plastic și lăsăm să se răcească la temperatura camerei, potrivit retete.unica.ro.
Pâinea japoneză
Într-un vas se adaugă toate ingredientele din lista pentru aluat (cu excepția untului). Nu uităm că adăugăm doar jumătate din oul bătut. Se frământă cu mâinile sau cu ajutorul unui mixer cu cârlig pentru aluat. Se frământă până aluatul prinde formă.
Separat, frecăm untul până se înmoaie. Untul se adaugă peste aluat. Continuăm frământarea timp de 15 – 20 de minute până ce aluatul devine ferm și nu își pierde forma ușor. Aluatul se acoperă și se lasă o oră la dospit sau până ce își dublează volumul.
După trecerea timpului de dospit, înfăinăm masa de lucru, împărțim aluatul în două și îl punem în două forme. Formele se acoperă cu foaie de copt și se lasă la crescut (aluatul trebuie să mai crească cu 60 – 70%).
Se unge aluatul cu ou bătut și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace timp de 30 de minute sau până se rumenește frumos. După ce s-a copt pâinea, se scoate din cuptor și se lasă în formă, la răcit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News