Holocaustul fumătorilor: „Anna Frank fuma. A denunțat-o la Gestapo un vecin când a intrat într-un bar să fumeze”

Legea dură antifumat din Spania a început să nască adevărate conflicte. Locuitorii se denunță unii pe alții, riscând amenzi de peste 600 de euro. În timp ce unii dintre ei apelează chiar la violență, alții încearcă să descrie situația prin condei. Astfel, scriitorul Pérez-Reverte a comparat consecințele noii legi cu holocaustul, în încercarea de a sprijini inițiativa primarului din Valladolid, León de la Riva : „Anna Frank fuma. A denunțat-o la Gestapo un vecin când a intrat întrat într-un bar să fumeze”.

Scriitorul a dorit să atragă atenția asupra absurdității noilor reglementări prin compararea legii cu nazismul și persecutarea evreilor. „Asta ne mai lipsea. Să ne transforme într-o nație de securiști”. În caz că situarea sa nu este suficient de clară, Pérez-Reverte continuă: „Încurajăm frumosul sport de a arăta cu degetul: îți pui casca de milițian sau te crezi inchizitor și închizi ochii”. Pentru Reverte, problema nu este că s-a interzis fumatul în localuri, ci faptul că cel care încalcă norma poate fi denunțat: „Nu este vorba de fumat. Este vorba despre libertatea de a alege. De a fi sau a nu fi. Și nu. Tabacul nu mă interesează. Este instituirea securității ceea ce mă îngrijorează”.

S-a ales cu 16 copci după un conflict cauzat de legea antitabac

Are 44 de ani și experiență de 21 de ani în managementul de localuri, dintre cele mai problematice, cum ar fi discoteci și pub-uri de noapte. Cu toate acestea, Juan Francisco Valhondo mărturisește că nu a trăit nicio experiență ca cea de duminica trecută. Era o după-amiază liniștită. În local au intrat doi frați ce au în jur de 20 ani, care au consumat alcool, după care au cerut unui alt client să nu mai fumeze. Acesta nu i-a ascultat, iar cei doi au cerut să vină managerul. S-a iscat un adevărat conflict între toți clienții prezenți pe această temă, iar managerul a reușit să-l scoată din local pe fumător, dar la întoarcere a fost lovit pe la spate cu o sticlă. Managerul și încă trei clienți au ajuns la spital. Valhondo s-a ales cu 16 copci de pe urma conflictului, iar bărbatul se teme că acesta este doar începutul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel