Horațiu Cosma (USR) îl acuză pe Sorin Grindeanu de neglijarea CFR: Clădiri care stau să cadă, șerpi care intră prin tavan, șobolani la tot pasul /galerie foto

Situația infrastructurii feroviare din România și a condițiilor de muncă pentru angajații CFR este mai gravă ca niciodată, arată Horațiu Cosma, fost secretar de stat USR, într-o postare pe o rețea de socializare.

Acesta critică dur activitatea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, acuzându-l că, în cei trei ani de mandat, a neglijat complet sistemul feroviar, lăsându-l într-o stare de degradare extremă.

"România în 2024 sau în Evul Mediu? Moștenirea lui Grindeanu pentru angajații CFR după 3 ani: clădiri care stau să cadă, șerpi care intră prin tavan, șobolani la tot pasul," a scris Cosma pe Facebook. El subliniază că ministrul Grindeanu a reușit să deraieze calea ferată românească, punând în pericol atât viața călătorilor, cât și a angajaților CFR.

Horațiu Cosma atrage atenția asupra stării deplorabile în care se află clădirile CFR, oferind exemplul unei stații din județul Sălaj, la Băbeni. Aici, clădirea, care nu a beneficiat de reparații majore în ultimii 30 de ani, este într-o stare avansată de degradare, cu pereți crăpați prin care pătrund reptile și rozătoare. Sistemul electric reprezintă un pericol constant, iar iarna frigul devine insuportabil pentru angajați.

„În 30 de ani, clădirea a primit de la Ministerul Transporturilor o spoială pe pereți și cam atât. Stă să cadă în orice moment,” spune Cosma, evidențiind lipsa investițiilor din partea ministerului.

În ciuda promisiunilor de modernizare și a fondurilor europene disponibile, proiectele de reparație și introducerea de trenuri noi au fost ignorate de actualul ministru al Transporturilor, acuză Cosma. În consecință, miile de angajați ai CFR sunt forțați să lucreze în condiții mizere, cu salarii care nu reflectă efortul lor de a menține în funcțiune un sistem feroviar aflat la limita colapsului.

Cosma încheie cu un apel direct către Sorin Grindeanu: „Domnule Grindeanu, opriți-vă până nu e prea târziu! Reparați calea ferată românească, aduceți trenuri moderne, oferiți condiții decente de lucru angajaților!"

Situația descrisă ridică semne de întrebare cu privire la viitorul transportului feroviar în România și la capacitatea actualei guvernări de a gestiona acest sector vital. Criticile aduse de Cosma reflectă nemulțumirea generală față de modul în care autoritățile tratează infrastructura și angajații CFR, amplificând presiunea asupra Ministerului Transporturilor pentru a lua măsuri urgente.

2. Sursa foto... (cfr_cosma_90536000.jpg)

3. Sursa foto... (cfrcosma1_31424200.jpg)

4. Sursa foto... (cfrcosma4_20574800.jpg)

5. Sursa foto... (cfrcosma3_14554400.jpg)

6. Sursa foto... (cfrcosma6_25338800.jpg)

7. Sursa foto... (cfrcosma2_16704400.jpg)

8. Sursa foto... (cfrcosma8_14130600.jpg)

10. Sursa foto... (cfrcosma7_62679500.jpg)

9. Sursa foto... (cfrcosma5_12264500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel