HoReCa, victorie în instanţă. Decizia care închide restaurantele, SUSPENDATĂ parţial

Restaurantele și cafenelele ar putea scăpa de o parte dintre măsurile dure impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău. 

Tribunalul Bacău a dispus astăzi anularea unei părți din hotărârea CJSU nr. 44/15.10.2020, obligând totodată CJSU la emiterea unei noi hotărâri care să conțină măsuri graduale de combatere a pandemiei în privința industriei locale Horeca, a anunțat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean și vicepreședintele CJSU, conform zdbc.ro

Alineatul suspendat de instanţă 

"Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori;", acesta este alineatul pe care instanţa l-a suspendat. 

„Mă bucur că reprezentanții Horeca au înțeles, în discuția pe care am avut-o la mijlocul lui octombrie, că doar acționând congruent, unitar, pot obține rezultate. Ele încep să apară”, a mai spus președintele Consiliului Județean Bacău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel