Horia Moculescu, pe masa de operație, la 86 de ani: "Rudele s-au revoltat. Repercusiunile sunt pe măsura inconștienței"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Horia Moculescu a ajuns pe masa de operație, de curând, deși familia nu a fost de acord.

"Am avut o operație de hernie inghinală, acum o lună și jumătate. Rudele mele de la Drăgășani și-au exprimat revolta față de hotărârea mea de a mă opera la 86 de ani. În rest, ce să spun, plătesc un tribut imens fumatului de care m-am lăsat acum 23 de ani, dar repercusiunile sunt pe măsura inconștienței de atunci.

Altfel, mă ocup de umplerea timpului liber al fiicei mele, Nidia. Ea nu prea are grijă, cântă la un club și cântă de seara de la 22 până la 6 dimineața. Eu am cântat în tinerețe numai de la 23 la 4 dimineața, așa era la Barul Melody. Sigur că bioritmul se schimbă. Ea doarme ziua. Cred că răspunsul la prima întrebare este destul de cuprinzător", a spus Horia Moculescu pentru viva.ro.

Vezi și: Horia Moculescu, după episodul controversat cu Loredana Groza: Am ridicat-o cu forța! Îți dai seama că nu orchestram eu așa ceva!

Cine este Horia Moculescu

Compozitorul, pianistul şi interpretul Horia Moculescu s-a născut la 18 martie 1937, în Râmnicu-Vâlcea. La vârsta de şase ani, a învăţat să cânte la acordeon. A urmat cursurile medii la Turda, la Liceul de Băieţi (actualul Colegiu Naţional Mihai Viteazul din Turda), unde s-a remarcat prin virtuozitatea cu care interpreta piese de muzică uşoară la pian şi la acordeon.

Nu s-a putut înscrie la cursurile universitare ale Conservatorului din Bucureşti, întrucât avea origini italiene după mamă, iar tatăl fusese ofiţer în armata română interbelică. A urmat cursurile Facultăţii de Mine din Petroşani, unde a cântat cu orchestra facultăţii, conform site-ului www.cinemagia.ro.

Ulterior, s-a dedicat exclusiv muzicii, cântând ca pianist în Bucureşti şi pe litoralul Mării Negre. În această perioadă a început să compună melodii de muzică uşoară. Piesa lui de debut a fost Salcia, lansată în 1973, interpretată de Mihaela Mihai şi, mai târziu, de regretata Angela Ciochină, scrie Agerpres.

A compus peste 500 de melodii, colaborând cu cei mai talentaţi interpreţi români: Margareta Pâslaru (Balanţa inimii, Ce bine e să ştii să citeşti, Azi nu voi putea dormi, Cere-mi, Cine ştie, La mulţi ani, Până ieri), Mihaela Mihai (Salcia, Revederea), Marina Voica (Dor), Aurelian Andreescu (Cântec de leagăn), Adrian Daminescu (Ascultă-ţi copiii care plâng, E numai un joc), Gabriel Cotabiţă (Prima iubire şi ultima), Corina Chiriac (Păi de ce?, Inima ta, Fir de busuioc, Pentru tot ce-a fost, Să nu mă întrebi, Pe tine n-am să te pot uita niciodată), Mirabela Dauer (Nu mai vreau). Dintre piesele pe care le-a interpretat chiar compozitorul amintim: Singurătatea mea, Primăverii n-ai ce-i face, Nu mă vei uita, Rugă, Chemarea dragostei. Există şi melodii cântate de compozitor în duet cu alţi artişti - Eu şi tu, Nopţi la rând, Şi ieri, şi azi, şi mâine - cu Corina Chiriac sau Dintr-o zi, Cântece adunate - cu Sergiu Zagardan, precizează site-ul www.discogs.com.

Ani la rând (2009-2013) a realizat şi prezentat, la Televiziunea naţională, emisiunea Atenţie, se cântă!.

Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR). De-a lungul carierei a primit peste 200 de premii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel