Hossu acuză Guvernul de populism cu noua lege a pensiilor. Cine vor fi principalii beneficiari

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a explicat la DC News TV care va fi costul anual pentru recalcularea pensiilor și cine vor fi principalii beneficiari.

„Dintr-un motiv aș spune eu populist s-a introdus un alt factor de discriminare, acea bonitate care se dă pentru numărul de ani munciți efectiv peste 25 de ani. Se oferă 0,25, 0,5 sau un punct pe diferitele tranșe de câte cinci ani”, a explicat Bogdan Hossu la emisiunea Totul despre bani de la DC News TV.

„Va fi o creștere a substanțială a cheltuielilor cu pensiilor, estimatul nostru este că trebuie 20 mld. lei, bani care vor da pentru totdeauna.

La fel și cu bonitatea care, odată dată, va rămâne permanent. Estimatul nostru este că masa necesară de bani pentru pensii va crește cu 45-50 mld. lei anual. Să ținem cont că nu există nici o modificare nici a sistemului de formulă de calcul la colectare, nici o îmbunătățire a numărului de contribuabili”, a adăugat Hossu.

Deși în România aproximativ 35% dintre vârstnici trăiau în sărăcie extremă potrivit ultimelor statistici, Hossu dă de înțeles că majorarea pensiilor nu-i va ajuta pe cei care au mai mare nevoie. Vezi explicația completă pe www.dcnewstv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel