Hota de la bucătărie este unul dintre cele mai folosite electrocasnice și, prin urmare, unul dintre cele mai murdare. Chiar dacă în fiecare zi o ștergem, ar trebui, din când în când, să-i facem și o curățare profundă.
În primul rând, filtrul trebuie scos și curățat. De asemenea, trebuie îndepărtată grăsimea încăpățânată. Dar cu un ingredient pe care îl veți folosi, hota va fi din nou curat în cel mai scurt timp!
Curățarea hotei este esențială pentru a avea bucătăria curată, dar procedura nu este deloc ușoară, fiind greu să accesezi unele părți ale hotei.
Folosiți bicarbonat de sodiu și nici măcar nu va trebui să frecați hota. Tot ce aveți nevoie este un recipient mare cu apă fierbinte și un pumn de bicarbonat de sodiu.
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în gătit, dar are și multe alte întrebuințări în gospodărie, fiind utilizat adesea când vine vorba de curățenie.
Înmuiați filtrul hotei în apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu cel puțin o jumătate de oră. Între timp, puteți curăța și restul hotei. După aceea, scoateți filtrul din apă și veți vedea că toată grăsimea s-a dizolvat complet. Acum ștergeți filtrul hotei cu o cârpă umedă și va arăta ca nou!
Scoateți hota din priză înainte de a o curăța. Aceasta nu trebuie să fie în funcțiune și nici cuplata la rețeaua electrica, nici măcar atunci când ștergi carcasa exterioară.
Pentru curățarea filtrului, folosește o oală mare și înaltă, plină cu apă, în care vei pune detergent degresant sau bicarbonat . Pune oala pe aragaz până începe să fiarbă apa, adăuga filtrul în oală și mai las-o pe foc mic câteva minute, până când grăsimea va începe să se desprindă.
Spală oglinzile cu ceai negru: vor fi mai strălucitoare și fără urmă de praf
Folosește mănuși de protecție atunci când speli manual hota cu degresant, pentru că substanțele chimice își pot ataca pielea. De asemenea, nu monta filtru decât după ce s-a uscat în totalitate.
Curățarea hotei durează foarte puțin, dar contribuie la igienizarea bucătăriei și la îmbunătățirea calității aerului.
Majoritatea peroanelor pleacă în vacanță, așa că închid bine geamurile și apartamentul rămâne nesupravegheat. Când se întorc acasă, gospodinele se pot confrunta cu o problemă delicată: un miros neplăcut în apartament.
Nu toate gospodinele pot stabili imediat cauza mirosului neplăcut, până când intră în bucătărie. Sursa „aromei” neplăcute este o chiuvetă obișnuită.
De ce există un miros neplăcut în bucătărie? De vină sunt instalații sanitare. Conductele sunt curbate, astfel încât apa murdară se acumulează în acele coturi.
Când folosim regulat chiuvetei, apa nu stă pe loc, prin urmare bucătăria miroase bine. Dacă o perioadă de timp chiuveta nu este folosită, microorganisme din țevi, responsabile de mirosul urât, nu sunt evacuate. De asemenea, nu uitați și de resturile de mâncare care se alătură și ele „aromei”.
Scapă de mirosul din coșul de gunoi în doar câteva clipe: ai nevoie de două ingrediente naturale
Cum se folosește uleiul: Dacă nu doriți să vă confruntați cu această problemă, atunci înainte de a pleca în concediu, turnați un pahar de ulei în scurgere. Lichidul gras se va amesteca cu apa și o va împiedica să devină o sursă de miros neplăcut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu