"Hotărâre istorică”, elefanții sălbatici din Bangladesh beneficiază de protecția autorităților

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află mai multe despre decizia care protejează elefanții sălbatici din Bangladesh.

Elefanții sălbatici din Bangladesh, aflați în pericol critic de dispariție, beneficiază de un ordin judecătoresc care interzice adoptarea acestora și îi protejează de exploatare.

Grupurile pentru drepturile animalelor au salutat suspendarea de către Înalta Curte a tuturor licențelor, astfel încât tinerii elefanți asiatici nu mai pot fi capturați și duși în captivitate.

Unele animale au fost folosite pentru cerșetorie, circuri sau spectacole de stradă.

În prezent, în Bangladesh mai există doar aproximativ 200 de elefanți, dintre care aproximativ jumătate trăiesc în captivitate.

Această țară era una dintre cele mai importante cămine pentru elefantul asiatic, dar braconajul și pierderea habitatului au dus la o scădere semnificativă a numărului acestora.

În cadrul sistemului anterior, elefanții tineri puteau fi duși în captivitate în cazul în care departamentul de silvicultură emitea licențe pentru grupurile de exploatare forestieră care foloseau animalele pentru a transporta bușteni. Alții ajungeau în grupuri de circ. O astfel de exploatare încălca termenii licențelor, a declarat instanța.

Elefanți folosiți pentru cerșetorie

Rakibul Haque Emil, șeful grupului pentru drepturile animalelor People for Animal Welfare (PAW) Foundation din Bangladesh, a declarat că este vorba despre o ”hotărâre istorică”.

”În acest nume de dresaj al elefanților, deținătorii privați de licențe separă cu brutalitate puii de elefant de mama lor, îi înlănțuie luni de zile și apoi îi torturează pentru a-i învăța trucuri”, a spus el.

El a spus că acum se speră ca elefanții captivi să poată fi reabilitați.

Actorul Jaya Ahsan a lansat cazul juridic alături de PAW și a declarat că speră că acesta va fi sfârșitul ”dresajului” dur care ar putea fi aplicat animalelor.

Problema a fost pusă în lumina reflectoarelor anul trecut, când un elefant tânăr a fost ucis de un tren după ce a fost folosit pentru a cerși pe străzi. Elefanții sunt adesea vopsiți în culori strălucitoare și sunt forțați de cei care îi capturează să facă trucuri.

În 2019 doi elefanți slăbiți au fost salvați de poliție după ce fuseseră folosiți pentru cerșit pe marginea drumului, arată BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel