Hotărârea de comasare a spitalelor din Botoşani a fost contestată de sindicate

b_280_0_16777215_00___images_spitalul_judetean_mavromati_botosani
b_280_0_16777215_00___images_spitalul_judetean_mavromati_botosani

Sindicatele de la Spitalele de Psihiatrie, Pediatrie şi Maternitate au contestat hotărârea consilierilor judeţeni de a comasa cele trei unităţi sanitare cu Spitalul Judeţean „Mavromati”. Contestaţia a fost depusă la Consiliul Judeţean, iar în cazul în care nu se va primi un răspuns favorabil se va demara procedura în instanţă, informează Banul Botăşănean.

Autor: Adi Stroescu

b_280_0_16777215_00___images_spitalul_judetean_mavromati_botosaniMihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că reprezentanţii sindicatelor celor trei unităţi sanitare au depus pe rând contestaţiile. „Am primit contestaţiile de la unii dintre sindicalişti şi le vom da răspunsul negativ, iar ei au dreptul să se adreseze în instanţă. Această contestaţie nu blochează în niciun fel procesul de comasare a spitalelor”, a declarat Mihai Ţâbuleac.

Acesta a precizat că decizia de contestare a fost luată de acei reprezentanţi care s-au opus şi până acum şi care sunt singurii care îşi pierd locurile de muncă în urma comasării spitalelor. În fapt, niciun medic, asistent sau infirmier nu îşi pierde locul de muncă în urma comasării spitalelor, ci doar 32 de cadre personal TESA.

Reprezentanţii sindicatelor care susţin contestaţia hotărârii de comasare susţin că la începutul săptămânii viitoare vor înainta acţiunea şi la Tribunalul Botoşani.

Propunerea de comasare a celor trei unităţi sanitare în jurul Spitalului Judeţean Botoşani a fost votată de trei ori de către consilierii judeţeni în jumătate de an. În două rânduri PSD şi PNL s-au opus proiectului iniţiat de Mihai Ţâbuleac, la al treilea vot liberalii şi pesediştii au votat proiectul după foarte multe explicaţii primite de la preşedintele Consiliului Judeţean şi după ce SANITAS, cel mai mare sindicat din sănătate, care reprezintă salariaţii de la Judeţean, a ameninţat că va face plângeri penale pe numele consilierilor judeţeni care se opun comasării unităţilor sanitare. Acest proiect de comasare a fost prezentat ca fiind singura soluţie pentru ca Spitalul Judeţean să obţină definitiv clasificarea de grad III şi să permită autorităţilor locale să demareze procedura pentru obţinerea gradului II care asigură implicit o finanţare mai bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel