Hote citostactice - Spitalul Fundeni. Aparate noi în lupta anti-cancer

Recent, secția de pediatrie a Spitalului Fundeni a fost dotată cu două hote citostatice.

Tratamentele cu citostatice, în special la copii, trebuie realizate în condiții speciale, de maximă siguranță, pentru a asigura administrarea corectă a medicamentelor și răspuns bun la tratament din partea pacienților. În aceeași măsură însă este necesară și protejarea cadrelor medicale care prepară aceste medicamente. Dizolvarea citostaticelor și prepararea pungilor de administrare se recomandă a fi făcută în interiorul unui cabinet de protecție împotriva substanțelor periculoase. Hotele citostactice sau cabinetul cu flux laminar reprezintă soluția modernă ce asigură și garantează cel mai înalt nivel de siguranță personală împotriva manipulării de substanțe citostatice sau contaminării încrucișate.

Recent, datorită campaniei cora Luna Inimilor deschise, implementată de cora Lujerului cu spijinul clientilor săi, secția de pediatrie a Spitalului Fundeni a fost dotată cu 2 hote citostatice, de ultimă generație. «Pregătirea medicației citostatice este obligatoriu să se realizeze într-o cameră specială și în hote speciale, pentru a îndeplini două condiții esențiale», spune dr. Anca Coliță, șefa secției de Pediatrie de la Institutul Fundeni. « În primul rând, este evidentă necesitatea utilizării unui medicament dizolvat în mediu steril pentru că acești pacienți care sunt imunodeprimați trebuie să facă un tratament corect în mod absolut", a precizat dr. Anca Coliță.

Avantajele aparatelor

Hotele oferite Spitalului Fundeni conferă protecție individuală pentru ca medicamentele citotoxice să nu pătrundă în deschiderea spațiului de lucru. Grație sistemului de flux laminar este protejat atât produsul care se prepară în interior cât și personalul care este implicat în aceste manevre.

„De asemenea", a adăugat dr. Anca Coliță, „este foarte importantă protejarea personalului care lucrează cu aceste substanțe. Avantajul obținerii acestor aparate de către Spitalul Fundeni este așadar evidentă: o asistentă dizolvă în fiecare zi zeci de flacoane de citostatice, așa că protejarea la cel mai înalt nivel este absolut necesară", mai spune dr. Anca Coliță.

De ce sunt importante

În cadrul Spitalului Fundeni se pregătesc zilnic între 50 și 100 doze de citostatice, atât pe secția de pediatrie cât și pe secția de transplant medular unde, de asemenea, se utilizează doze foarte mari de citostatice.

"Având în vedere că în Clinica de pediatrie a Institutului Clinic Fundeni, lunar sunt internați aproximativ 230 de copii și toți aceștia beneficiază de tratamente citostatice, aceste hote sunt foarte importante pentru noi ca și personal medical, dar și pentru pacienți, deoarece tot tratamentul citostatic se prepară în ele, iar vaporii care se elimină din flacoanele cu medicamente nu se mai evapora în atmosferă și nu mai este respirat de personalul medical și totodată de pacienții din secție. Mulțumim pentru sprijin!"

„Ne bucurăm că am putut ajuta Spitalul Fundeni cu aceste 2 aparate de înaltă performanță și ne-am propus ca în 2018 să reluăm activitatea de sprijinire a dotării acestei clinici de renume din București. Le mulțumim din nou clienților noștri care au făcut posibilă această achiziție, prin donațiile lor, și suntem încrezători că în 2018 vom reuși să continuăm acest demers.", a declarat Claudia Badea, Directorul hipermarketului cora Lujerului.

[citeste si] 

cora organizează anual campania Luna inimilor deschise prin care clienții au posibilitatea să doneze orice sumă de bani, iar acestor donații li se adaugă contribuția cora, o sumă fixă prestabilită, în valoare de 187 500 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel