Hotelierii din sudul litoralului, nemulțumiți de controalele instituțiilor statului: Au provocat blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Luni, Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) Mangalia a transmis că hotelierii din sudul litoralului sunt nemulțumiți de controalele numeroase ale instituțiilor statului. Potrivit acestora, verificările au provocat "blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii". 

Prefectul judeţului a preluat sesizările înaintate de agenții economici pentru a le transmite guvernanților. 

"Agenţii economici din staţiunile turistice din sudul litoralului, reuniţi în şedinţa anuală a Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mangalia, au reclamat numărul mare de controale din partea instituţiilor statului, pe parcursul sezonului estival, recent încheiat, fapt ce a cauzat blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii. Aceştia au explicat (...) că, în cele 60 de zile de sezon estival, au primit aproape 50 de controale din partea organelor de control abilitate. Prefectul Constanţei a preluat toate sesizările agenţilor economici şi a dat asigurări că va transmite nemulţumirile acestora, reprezentanţilor din Guvernul României", potrivit unui comunicat de presă transmis de OMD Mangalia.

În cadrul ședinței OMD Mangalia a fost prezentat stadiul în care se află lucrările de modernizare din fiecare stațiune. Au fost, de asemenea, prezentate proiectele care vor fi finanțate din fonduri europene sau guvernamentale.

Tot în cadrul ședinței s-a vorbit și despre extinderea sezonului estival, dar și despre dezvoltarea Aeroportului Tuzla pentru a atrage un număr mai mare de turiști.

"Alte teme de discuţie au vizat extinderea plajelor, precum şi fluidizarea transportului către sudul litoralului (...) În acest sens, deputatul Marian Cruşoveanu a menţionat că au intrat în linie dreaptă mai multe proiecte la Ministerul Transportului şi Infrastructurii, care vor demara cel mai probabil în 2024, precum: Alternativa Techirghiol, cu termen de finalizare 36 luni, modernizarea unui drum judeţean care ajunge pe litoral, prin zona Albeşti, realizarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor fluidiza traficul rutier, în sezonul estival. La rândul său, deputatul Bogdan Huţucă a explicat (...) că Guvernul a ţinut cont de doleanţele Federaţiilor şi Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA se vor menţine şi anul viitor", se mai precizează în comunicat, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel