EXCLUSIV  Hoții de mașini folosesc un dispozitiv special de bruiere a semnalului. Ce să facem pentru a ne feri de năpastă

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

În momentele în care cineva își achiziționează o mașină de lux, apare și tentația. Aflat la Culisele Justiției, comisarul de poliție Tudose Adrian a explicat că furtul de mașini scumpe implică infractori specializați care folosesc dispozitive electronice pentru a intercepta semnalul cheii, evitând detectarea de către computerul de bord al mașinii. Acesta a recomandat cetățenilor să fie atenți atunci când încuie mașina, verificând manual portierele și observând comportamentele suspecte ale persoanelor din apropiere pentru a preveni astfel de incidente.
 

Citește și: Furtul de mașini — o poveste internațională cu final nefericit. Cum sunt prinși hoții

Ce sunt cheile let's go

"Acum trecem într-o altă sferă. Mai devreme vorbeam despre traficul de autovehicule (n.r., și depistarea/sesizarea de) către autoritățile judiciare ale altor state (n.r., citește și mai sus). Acum vorbim despre hoți sau făptuitori.

Noi le spunem profilați, specializați. Vreau să transmit un mesaj de liniște pentru cetățenii Municipiului București. Nu avem, în ultimii 5 ani de zile, grupări sau persoane specializate care să sustragă autovehicule pe raza Municipului București.

Din experiența profesională, sunt anumite tipologii ale infractorului, pentru că acest gen de infracțiune nu este săvârșită de oricine, de orice persoană. Trebuie să aibă anumite abilități și cunoștințe... tărie de caracter.

Nu neapărat (n.r., nu e vorba despre cunoștințe mecanice). Vorbim de mașinile scumpe — aici trebuie să ai un dispozitiv. Acel dispozitiv electronic, care are rolul de a citi frecvența cheii de contact și a transmite mai departe computerului de bord, astfel încât semnalul pe care computerul de bord îl recepționează de la cheie să nu facă diferența că e de la un dispozitiv auxiliar și e de la cheie (...). (N.r., Așa-numitele) chei let's go.

În ziua de astăzi, pentru toate mașinile moderne, modalitatea cam asta e", arată comisarul de poliție.

2. Sursa: Fre... (chei-masina_99009700.jpg)

Sursa: Freepik

Asigurați-vă că portierele sunt încuiate

"Și aici aș dori să duc discuția puțin mai departe, ca o recomandare, tot din practica judiciară. E bine să fim precauți ca, în momentul în care coborâm din autoturism, ne-am asigurat că portierele sunt încuiate.

Nu plecăm la o distanță și dăm click. Pentru că există pe piață acele sisteme de bruiere a semnalului care blochează închiderea. Să fim foarte atenți că portiera este asigurată, iar pe traseul de deplasare, dacă ni se par persoane suspecte (nu știu, că au același drum cu noi, aceeași destinație), să fim atenți la ceea ce fac.

Pentru că, în momentul în care suntem însoțiți și acea persoană este relativ apropiată (pentru că trebuie să stea foarte aproape, astfel încât dispozitivul artizanal, electronic pe care îl are să perceapă semnalul cheii), trebuie să fim atenți ca detaliile de tipul: dacă se va întâmpla această nenorocire (să li se fure mașina), să avem o reprezentare, să dăm cât mai multe detalii poliției, astfel încât cercul de suspecți să fie foarte repede configurat", arată șeful Serviciului furturi auto din cadrul Poliției Capitalei.

Vezi mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel