Houthi cer personalului umanitar britanic și american să părăsească Yemenul după a doua rundă de atacuri aeriene

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Personalul umanitar britanic și american a fost rugat să părăsească Yemenul de către autoritățile Houthi.

În scrisoarea adresată coordonatorului Națiunilor Unite din țară, Ministerul Afacerilor Externe controlat de Houthi cere lucrătorilor umanitari cu cetățenie americană și britanică să plece în termen de 30 de zile.

Această scrisoare urmează celei de-a doua serii de lovituri aeriene comune ale Regatului Unit și SUA împotriva forțelor Houthi, menite să oprească raidurile asupra transportului maritim în Marea Roșie.

Scrisoarea solicită, de asemenea, agențiilor umanitare să nu recruteze niciun lucrător cu dublă cetățenie britanică și americană în următoarele 30 de zile.

Scrisoarea integrală sună astfel: "Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Yemen transmite cele mai bune salutări biroului coordonatorului rezident al Organizației Națiunilor Unite din Sanaa și, prin intermediul acestuia, tuturor birourilor organizațiilor umanitare care lucrează în Republica Yemen.

"Ministerul dorește să sublinieze necesitatea informării tuturor funcționarilor și lucrătorilor care dețin cetățenia americană și britanică cu privire la pregătirea lor pentru a părăsi țara în termen de maximum 30 de zile de la data acestei determinări, astfel încât aceștia să fie pregătiți să plece imediat după expirarea perioadei menționate, iar ministerul va avea grijă să vă informeze prin intermediul unei scrisori ministeriale cu 24 de ore înainte de plecare", continuă scrisoarea.

"De asemenea, ministerul face apel la organizațiile umanitare să nu recruteze niciun angajat cu dublă cetățenie din țările menționate mai sus în această perioadă. Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Yemen profită de această ocazie pentru a-și exprima aprecierea și respectul față de biroul coordonatorului rezident al Organizației Națiunilor Unite", se mai regăsește în text.

Marea Britanie și SUA au efectuat aceste lovituri ca represalii la atacurile Houthi asupra transportului maritim internațional în Marea Roșie

Marea Britanie și SUA au efectuat aceste lovituri ca represalii la atacurile Houthi asupra transportului maritim internațional în Marea Roșie.

Secretarul apărării în Regatul Unit, Grant Shapps, a declarat aseară că a doua rundă de lovituri a fost un "succes".

Într-o postare pe X, fostul Twitter, Shapps a postat: "Vreau să le mulțumesc tuturor membrilor Forțelor Armate implicați în operațiunile de aseară împotriva țintelor Houthi. Dedicarea, profesionalismul și îndemânarea lor au făcut ca operațiunea să fie un succes, degradând capacitățile pe care Houthi le folosesc pentru a amenința comerțul global și viețile marinarilor nevinovați."

Loviturile de aseară au vizat un depozit subteran Houthi și locații asociate cu capacitățile de rachete și de supraveghere aeriană ale Houthi, se arată într-o declarație comună a Marii Britanii, SUA, Bahrainului, Australiei, Canadei și Olandei.

Ministerul Apărării al Regatului Unit a declarat că patru Typhoon-uri RAF, susținute de o pereche de avioane Voyager, "s-au alăturat forțelor americane într-un atac deliberat împotriva siturilor Houthi din Yemen". Acesta a precizat că a fost folosită o "analiză foarte riguroasă" pentru a minimiza orice risc de victime civile, care a inclus decizia de a ataca pe timp de noapte, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel