Președintele Camerei inferioare a parlamentului din Moscova intenționează să anuleze un tratat care stabilește granița maritimă dintre Federația Rusă și Norvegia.
Președintele Camerei inferioare a parlamentului Rusiei i-a cerut unui înalt legislator să analizeze posibilitatea de a anula un tratat care stabilește granița maritimă a țării cu Norvegia, membru NATO.
Răspunzând comentariilor din parlament care acuză Norvegia că blochează livrările de alimente destinate așezărilor populate de ruși din arhipelagul Svalbard, purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, i-a cerut șefului comisiei pentru afaceri internaționale a Camerei să analizeze „denunțarea” tratatului.
Tratatul, care a fost semnat în 2010, urmărea să pună capăt disputelor dintre Rusia și Norvegia în Marea Barents, partea din Oceanul Arctic, învecinată cu coastele de nord ale Norvegiei și Rusiei, conform Al Jazeera.
Obiectivele "operațiunii speciale rusești" vor fi atinse, în ciuda asistenței militare a Statelor Unite și a Occidentului pentru Ucraina, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolae Patrușev, scrie Interfax. Reamintim că despre Patrușev s-a scris anterior că este omul care ar urma să îi ia locul lui Vladimir Putin. Acesta a lansat acum atacuri în rafală al adresa SUA și NATO, încercând să justifice invazia Ucrainei și evitând să folosească cuvântul război, numind agresiunea Rusiei o "operațiune specială", exact așa cum face și liderul de la Kremlin.
"Scopul operațiunii speciale este de a asigura protecția oamenilor împotriva genocidului de către regimul neo-nazist ucrainean, demilitarizarea și denazificarea teritoriului Ucrainei, de fapt atingerea statutului său neutru, care este prevăzut în constituția ucraineană.", a spus Patrușev, vorbind marți la Khabarovsk, în cadrul unei întâlniri privind securitatea națională a Federației Ruse în districtul federal din Orientul Îndepărtat.
"În ciuda furnizării de asistență militară de către Statele Unite și Occidentul Ucrainei, aprovizionarea tot mai mare de arme letale, aceste obiective vor fi atinse.", a spus secretarul Consiliului de Securitate Rusiei.
Patrușev a mai afirmat că Rusia a fost nevoită să ia decizia de a conduce "o operațiune militară specială" din cauza "răspândirii neonazismului în Ucraina, a funcționării pe teritoriul său a laboratoarelor biologice implicate în programul biologic militar al SUA, precum și a planurilor anunțate de autoritățile de la Kiev de a crea arme nucleare și de a adera la NATO au reprezentat amenințări semnificative de securitate nu numai pentru Rusia, ci pentru întreaga lume" (citește mai mult AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci