Huevos rancheros. Rețeta delicioasă de mic dejun

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Huevos rancheros poate reprezenta un mic dejun delicios. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente

1 foaie tortilla (sau lipie)
3 linguri fasole bătută mexicană
2 linguri salsa ranchera
1 ou
1/2 avocado
caşcavalul preferat
sare, piper, boia
puţin ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Încălzim puţin tortilla (sau lipia) în microunde sau pe o plită încinsă. O aşezăm pe farfurie. Deasupra întindem un strat de fasole, apoi un strat de salsa. Prăjim în ulei oul condimentat cu sare, piper şi boia. Îl aşezăm peste salsa, în mijloc, scrie e-retete.ro. Tăiem cubuleţe avocado şi le presărăm în jurul oului. Răzuim caşcaval deasupra. Se serveşte la micul dejun.

BONUS: Cartofi cu chorizo și ouă. Rețeta senzațională de mic dejun

Ingrediente

6 cartofi (mai mici)
2 ouă
70 gr cârnaţi chorizo picanţi (sau cârnaţi picanţi ungureşti)
1/4 linguriţă cimbru uscat (sau oregano)
1 vârf linguriţă boia afumată (sau boia dulce)
1 linguri ulei
sare, piper negru

Cum se prepară

Se taie cartofii cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb până sunt făcuţi, dar încă nu se sfărâmă când introduceţi furculiţa în ei. Se taie cârnatul jumătăţi de rondele. Se pun într-o tigaie (fără adaos de grăsime), la foc mic, scrie e-retete.ro. Se prăjeşte doar  până-şi lasă grăsimea. Nu-l lăsaţi să se facă crocant! Se scot feliile pe o farfurie.

În tigaie trebuie să aveţi suficientă grăsime să acopere fundul. Adăugaţi uleiul, cimbrul sfărâmat între degete şi boiaua şi amestecaţi. Adăugaţi cartofii scurşi. Trageţi tigaia de pe foc şi amestecaţi bine. Condimentaţi cartofii şi cu sare şi piper negru măcinat. Adăugaţi feliile de chorizo. Împărţiţi cartofii în două boluri mai largi, termorezistente.

În mijloc spargeţi câte un ou pe care-l condimentaţi cu puţină sare şi piper. Daţi vasele la cuptor, la 200C, pentru 15 minute (doar până albuşul e făcut, însă gălbenuşul e moale). Serviţi imediat. Oul se rupe cu furculiţa şi se amestecă cu cartofii (de aceea este esenţial ca gălbenuşul să rămână moale).

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel