Hugo Chavez: Te îmbrăţişez, fratele meu Muammar Gaddafi şi îţi urez victorie!

Hugo Chavez
Hugo Chavez

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, i-a trimis o scrisoare omologului său libian Muammar Gaddafi, în care şi-a exprimat susţinerea pentru "camaradul său de arme" şi i-a urat să obţină victoria.

"Te îmbrăţişez, Muammar, cu un sentiment infinit de afecţiune frăţească. Trăiască poporul libian! Trăiască şi camaradul meu de arme! Libia va trăi şi va câştiga", a declarat Chavez, citând scrisoare pe care i-a trimis-o lui Gaddafi.

Guvernul de la Caracas nu recunoaşte Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia, iar preşedintele a spus anterior că o eventuală recunoaştere a rebelilor "încalcă toate normele legii internaţionale".

Din februarie, regimul lui Gaddafi se confruntă cu o revoltă populară, a cărei reprimare sângeroasă a dus la o intervenţie militară internaţională, în baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.

În 19 martie, o coaliţie de ţări occidentale a lansat o operaţiune militară pentru a apăra populaţia civilă din Libia. Câteva zile mai târziu, comandamentul operaţiunii a fost preluat de NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel