O rețetă rapidă de hummus din sfeclă poate deveni o gustare preferată. Un fel de mâncare gustos și plăcut va provoca cu siguranță „dependență” chiar și pentru cei care nu mănâncă deloc sfeclă.
Care este secretul? Într-un raport excelent de sfeclă, năut și alte ingrediente care adaugă o nouă aromă.
Pasta de tahini de susan poate fi achiziționată gata făcută de la supermarket sau comandată online.
Ingrediente:
năut la conserva - 400 grame,
sfeclă - 2 bucăți,
usturoi - 2 căței,
lămâie - 1 bucată,
pastă de susan - 2-3 linguri,
ulei de măsline - 2-3 linguri,
sare - după gust,
chimen măcinat - 1/4 linguriță.
Spălați și fierbeți sfecla. Curățați usturoiul. Se rade coaja de la lămâie și se stoarce sucul. Puneți sfecla, năutul și usturoiul într-un blender și amestecați timp de 1 minut.
Aperitivul delicios din roșii care se mănâncă mai repede decât carnea. Rețeta este simplă
Adăugați toate celelalte ingrediente, inclusiv chimenul și sarea, în vasul unui blender și amestecați până când amestecul devine cremos. Amestecul va avea o textură granuloasă. Dacă consistența pare uscată, adăugați puțină apă.
Gustați hummusul. Dacă este necesar, mai adăugați sare, chimen, ulei de măsline sau suc de lămâie. La servire, puteți stropi hummusul cu semințe de susan albe sau negre.
Sfeclă cu iaurt, o salată picantă din Orientul Mijlociu
Se răcește puțin, apoi se servește. Păstrați humusul de sfeclă la frigider într-un recipient cu capac bine închis timp de 4-5 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu