Reteță de humus de casă. Cum să prepari cel mai cremos și gustos hummus, cu ajutorul unei rețete simple și rapide.
Fie în perioada postului, fie într-o zi oarecare, prepară un humus perfect pentru o masă copioasă. Iată un mod simplu prin care să prepari cel mai cremos și gustos humus, chiar la tine acasă.
1 Conservă de năut (de 400 g)
2 linguri de pasta de susan
2 linguri de zeamă de lămâie
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
1 praf de chimion
3 linguri de apă
1 praf de boia de ardei dulce
sare
1. Într-un castron, se combină pasta de susan cu zeama de lămâie și se mixează cu un mixer. Se poate amesteca și într-un robot de bucătărie.
2. Se adaugă uleiul de măsline, usturoiul marunțit, chimionul și un praf de sare.
3. Se spală năutul și se scurge bine, apoi se adaugă peste ingredientele deja amestecate și se mixează împreună, timp de 1-2 minute. Adaugă 2-3 linguri de apa rece, până ce se obține o pastă cremoasă.
4. După gust, se adaugă sare, până la rezultatul dorit.
5. La servire, poți pune desupra puțin ulei de măsline și boia de ardei dulce și să le așezi fie pe pâine normală sau prăjită, fie pe chipsuri de tortilla.
Cu siguranță îți va placea mult mai mult decât cel de cumpărat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu