Humusul de dovleac și năut este o rețetă cu adevărat delicioasă, perfectă pentru aperitivele de toamnă.
Întinde-l pe pâine, servește-l cu legume proaspete de sezon, de preferat crude, cărora le va da un plus unei cine. Cremos și delicat, acest humus este o variație tematică a cremei tradiționale, tipică bucătăriei din Orientul Mijlociu, răspândită acum în întreaga lume!
Pizza cu aluat din albușuri: recomandată de nutriționiști, excelentă pentru cei care sunt la dieta!
Foarte ușor de făcut, pentru acest sos vei avea nevoie de tahini, o cremă pe bază de susan.
ulei de floarea soarelui - 4 linguri,
semințe de susan - 280 grame,
un praf de sare.
Într-o tigaie antiaderentă, prăjește semințele de susan la foc mediu până devin aurii. Lasă-le apoi să se răcească și transformă-le într-o pudră fină cu robotul de bucătărie.
Adaugă uleiul și amestecă bine, până când pastă foarte lichidă. Pasta se toarnă într-un borcan sterilizat, închis ermetic.
200 grame de dovleac copt,
180 grame de năut fiert,
tahini - 1 lingură,
ulei de măsline - 2 linguri,
chimen - 1 linguriță,
lămâie - 1 linguriță,
usturoi - 1 cățel,
coriandru proaspăt după gust,
sare și piper după gust.
Înmoaie năutul, în apă rece timp, pentru cel puțin 12 ore. A doua zi, fierbe-l cel puțin 20 de minute în apă ușor sărată.
Dovleacul se curăță de coajă, se taie felii și se coace pe o tavă tapetată cu hârtie specială 30 de minute, la 180°.
Pune maioneză în aluatul de clătite. Secretul gospodinelor cu experiență s-a aflat
Lăsă legumele să se răcească apoi pune-le în robotul de bucătărie împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie, lingura de cremă tahini, cățelul de usturoi pisat, coriandrul tocat și uleiul de măsline.
Pornește robotul și mixează toate ingredientele până obții o consistență netedă și omogenă. Asezonează cu sare și piper, amestecă din nou, apoi transferă humusul într-un bol și servește-l pe masă. Va fi o cină cu arome din Orientul Mijlociu. Poftă bună!
Vezi și:
Orezul este un aliment popular în toată lumea. Vă propunem să faceți un pilaf după o rețetă din bucătăria mexicană.
În Mexic, acest fel de mâncare este o garnitură condimentată și colorată. Orezul mexican este adesea servit cu produse din carne. Va fi foarte gustos cu salata de legume sau peste.
Iată ingredientele de care aveți nevoie:
2 căni de orez cu boabe lungi;
2,5 căni de supă de pui;
2 morcovi;
1 ardei roșu sau galben bulgăresc;
1 ceapă;
220 ml suc de roșii;
3 linguri de ulei de măsline;
3 linguri de pudră de usturoi;
1 lingură pastă de tomate;
400 grame de roșii;
2/3 linguriță chimion;
20 grame de pastă de ardei iute;
sare după gust;
½ linguriță de oregano uscat;
50 grame coriandru;
ulei de măsline.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă legumele tocate: morcovii, ardeii grași, ceapa și usturoiul. Legumele se călesc minute. Clătiți orezul, adăugați pasta de roșii și pasta de ardei și fierbeți aproximativ trei minute.
Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat
Acum trebuie să adăugați bulionul, sosul de roșii, roșiile tăiate cubulețe, chimenul, sarea, oregano și piperul. Aduceți orezul la fiert, reduceți focul la mic și acoperiți oala cu un capac.
Fierbeți orezul mexican până când lichidul este absorbit, adică aproximativ 15 minute. Adăugați legumele călite și mai fierbeți orezul încă 5 minute. Când serviți orezul pe masă, ornați-l cu coriandru sau pătrunjel. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News