Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, cere anularea proceselor împotriva sa, în baza unei decizii în favoarea lui Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fiul președintelui Joe Biden cere închiderea celor două dosare în care este urmărit.

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a solicitat încetarea urmăririlor penale în două dosare distincte care îl vizează pentru deținere ilegală de arme și fraudă fiscală. Solicitarea sa se bazează pe o decizie recentă într-un caz în care este implicat fostul președinte Donald Trump.

Ambele cazuri sunt gestionate de procurorul special David Weiss, numit în august 2023. Avocații lui Biden invocă o decizie recentă a judecătoarei Aileen Cannon, care a anulat o procedură federală împotriva lui Donald Trump, argumentând că numirea procurorului special Jack Smith a fost ilegală.

E încălcată Constituția?

Judecătoarea Cannon a anulat procedura, considerând că numirea și finanțarea procurorului special încalcă prevederile constituționale privind numirile și cheltuielile. Aceasta s-a bazat pe opinia similară a judecătorului conservator Clarence Thomas din decizia Curții Supreme din 1 iulie, care a recunoscut o imunitate extinsă pentru președinți în legătură cu acțiunile oficiale.

Avocații lui Hunter Biden au prezentat aceste argumente joi, 18 iulie, în fața tribunalelor din Delaware și California.

„Pe baza acestor noi evoluții legale, domnul Biden propune să respingă rechizitoriul adus împotriva lui, deoarece consilierul special care a inițiat această urmărire penală a fost numit și cu încălcarea clauzei de numire”, se arată în dosar, potrivit NBC News.

„Odată cu identificarea acestei deficienţe şi utilizarea ei pentru a invalida o procedură instruită de un procuror special împotriva fostului preşedinte Trump, (Hunter) Biden ar trebui să obţină un rezultat echivalent. Acuzaţi diferiţi, dar aceleaşi vicii constituţionale”, se arată în recursul avocaţilor la tribunalul din Delaware. 

Reamintim că în luna iunie, Hunter Biden a fost găsit vinovat de un tribunal din Delaware pentru deținerea ilegală a unei arme de foc în 2018. De asemenea, în luna septembrie, el urmează să fie judecat în California pentru fraudă fiscală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel