Hunter Biden, fiul președintelui SUA, Joe Biden, a fost găsit vinovat de acuzațiile legate de cumpărarea unei arme

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Hunter Biden a fost găsit vinovat de trei acuzații legate de cumpărarea unei arme de foc în 2018.

Biden, în vârstă de 54 de ani, este primul copil al unui președinte american în exercițiu care a fost condamnat într-un proces penal. Președintele a declarat săptămâna trecută că nu își va grația fiul.

Juriul format din șase bărbați și șase femei a dat verdictul în unanimitate după trei ore de deliberări.

Biden a rămas perfect nemișcat în timp ce un grefier a citit cu voce tare verdictul. Înainte de a părăsi sala de judecată, el și-a îmbrățișat avocații și și-a sărutat soția, Melissa Cohen Biden. El și soția sa, împreună cu prima doamnă Jill Biden, au părăsit tribunalul câteva minute mai târziu în SUV-uri ale Serviciului Secret al Statelor Unite.

Biden riscă o pedeapsă maximă de 25 de ani de închisoare, dar este mult mai probabil să primească doi ani sau mai puțin - sau chiar nicio pedeapsă cu închisoarea, deoarece este la prima abatere și infracțiunile au implicat doar o singură armă care nu a fost niciodată folosită în mod violent. Judecătoarea Maryellen Noreika, care a supravegheat procesul, va stabili sentința. Ea a declarat că se așteaptă să pronunțe sentința în aproximativ patru luni.

Biden se confruntă, de asemenea, cu acuzații penale federale pentru că nu ar fi plătit la timp taxe de peste 1,4 milioane de dolari. Un proces în acest caz este programat să înceapă în septembrie la Los Angeles. Consilierul special David Weiss a deschis atât cazul armelor de foc, cât și cel al taxelor, după ani de zile în care l-a investigat pe fiul președintelui.

De unde au pornit acuzațiile

Acuzațiile legate de arme de foc au pornit de la achiziționarea de către Biden a unui revolver de la un magazin de arme din Wilmington în octombrie 2018. La acel moment, au declarat procurorii, Biden se afla în plină dependență de anumite droguri. Procurorii au susținut că acesta a semnat documente în momentul achiziției, susținând în mod fals că nu a consumat droguri ilegale. Este ilegal ca consumatorii de droguri să dețină arme și este ilegal să minți în formularele de cumpărare de arme.

Procurorii au declarat că Biden a deținut arma timp de 11 zile înainte ca văduva fratelui său, Hallie Biden, să o găsească și să o arunce într-un coș de gunoi în fața unui magazin alimentar de lux. Un bărbat care scotocea prin tomberoanele de gunoi în căutare de materiale reciclabile a găsit apoi arma și ulterior a predat-o poliției.

Biden va face cu siguranță apel la condamnare. În moțiunile premergătoare procesului, avocații săi au susținut că legea federală care le interzice consumatorilor de droguri să dețină arme este neconstituțională, în conformitate cu viziunea tot mai extinsă a Curții Supreme asupra dreptului de a purta arme conform celui de-al Doilea Amendament. Noreika, numit de Trump, a respins argumentul constituțional, dar este de așteptat ca echipa lui Biden să îl ridice din nou în apel.

Procesul a început în data 3 iunie. Printre martorii chemați de procurori s-au numărat trei dintre fostele partenere ale lui Biden.

Procesul a atins apogeul emoțional vineri, când una dintre fiicele lui Biden, Naomi Biden, a urcat în boxa acuzaților pentru a depune mărturie despre starea lui Biden în perioada în care a cumpărat arma. Ea a spus că l-a văzut în New York la scurt timp după data la care a cumpărat arma și că părea să se simtă bine.

Dar, în timpul interogatoriului, procurorul Leo Wise a confruntat-o cu mesajele text pe care le-a schimbat cu tatăl ei când acesta se afla în oraș. Într-unul dintre schimburi, el i-a trimis un mesaj în jurul miezului nopții și din nou în jurul orei două dimineața, căutând să recupereze o mașină împrumutată. Într-un alt schimb de mesaje, ea i-a spus tatălui ei: „Îmi pare foarte rău, tată. Pur și simplu nu mai pot suporta asta”.

Când i-a trimis tatălui ei un mesaj prin SMS că îi este dor de el și că vrea să-l vadă, acesta și-a cerut scuze că este „de negăsit”.

Președintele Joe Biden este îngrijorat

Hunter Biden a refuzat să depună mărturie în apărarea sa.

Condamnarea sa va fi cu siguranță o sursă de durere profundă pentru președinte, care se îngrijorează de mult timp de impactul acestui caz asupra fiului său. Președintele se teme nu numai de faptul că fiul său ar putea fi încarcerat, ci și de faptul că acest caz ar putea pune în pericol abstinența fiului său.

Verdictul vine cu doar câteva săptămâni înainte de prima dezbatere prezidențială, programată pentru 27 iunie. Președintele se va confrunta cu un alt om care este un infractor recent condamnat: fostul președinte Donald Trump.

Biden aproape că a evitat să fie judecat atât în cazul acuzațiilor privind armele, cât și în cazul acuzațiilor fiscale. Anul trecut, biroul lui Weiss și echipa de avocați a lui Biden au ajuns la un acord provizoriu prin care Biden ar fi pledat vinovat la două acuzații fiscale minore și s-ar fi supus unor teste antidrog și altor tipuri de monitorizare. Conform înțelegerii, procurorii ar fi amânat acuzațiile legate de arme și, în cele din urmă, le-ar fi abandonat dacă Biden ar fi rămas în afara problemelor.

Înțelegerea s-a destrămat după ce Noreika a pus întrebări cu privire la detaliile acesteia.

Avocații lui Biden au susținut că Weiss - un procuror federal numit inițial de Trump - a adus acuzații prea dure în ambele cazuri ca urmare a presiunilor din partea republicanilor, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel