I-a fost cusut mânerul de frână de la bicicletă în picior și i s-a spus să-și pună gheață. Încă un caz șocant din spitalele din România

i-a fost cusut manerul de frana. FOTO: Freepik
i-a fost cusut manerul de frana. FOTO: Freepik

Un bărbat a stat trei săptămâni cu o bucată din mânerul de frână în rana cusută de un medic de la Spitalul Orășenesc din Urlați. Un alt medic i-a prescris antibiotice și antiinflamatoare.

Un medic de la spitalul din Urlați a uitat o bucată de metal în rana unui pacient. Un banal accident de bicicletă, întâmplat în comuna Apostolache din județul Prahova, a arătat problemele din sistemul sanitar, care pe zi ce trece pare tot mai mult de domeniul tragediei.

Concret, în 7 iulie, un bărbat care s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă, a apelat la serviciul unic ce urgență 112 și a fost transportat la Spitalul Orășenesc din Urlai, unde a a fost preluat de medicul de gardă, transmite Observatorul de Prahova, unde bărbatul și-a spus povestea halucinantă.

”S-a uitat la rana de la picior, mi-a făcut un antitetanos, apoi m-a cusut și pansat. Mi-a spus să mă duc acasă și să revin a doua zi pentru schimbarea pansamentului.

Când am ajuns acasă mă simțeam rău, iar prin pansament curgea sânge. Amețeam, nu puteam sta în picioare.

A doua zi am fost la spital, unde m-a văzut alt medic. Acesta mi-a schimbat pansamentul și mi-a spus că nu-i place umflătura din zona rănii și să pun gheață.

Apoi, o dată la două zile am fost la spital să mă panseze, iar pe 18 iulie mi-au scos firele. Mi-au dat rețetă să cumpăr Nurofen și să iau antibiotic timp de 7 zile”, susține pacientul, potrivit sursei menționate.

Mânerul, scos după trei săptămâni, în Olanda

Pe 20 iulie, bărbatul a plecat în Olanda, unde era angajat cu contract la un abator. Potrivit sursei menționate, când a ajuns la destinație, piciorul bărbatului era atât de umflat și dureros, făcându-i imposibilă deplasarea acestuia.

De altfel, angajatorul a fost cel care i-a indicat prezentarea la o clinică din zonă, în primă fază pentru eliberarea concediului medical, însă ajuns acolo medicul care l-a consultat i-a explicat că trebuie deschisă rana.

”Când am urcat treptele (n.r. clinicii) pur și simplu a plesnit pielea din jurul cusăturii.

Medicul care m-a consultat mi-a spus că am un obiect străin în picior și că trebuie să mă deschidă, cum se spune popular.

Mi-a făcut imediat anestezie locală, iar după ce m-a tăiat a scos un fier lung de vreo 8 cm. Era chiar mânerul de la frâna de mână de la bicicletă! Atât eu, cât și doctorul am fost șocați.

Ne uitam la bucata de metal și nu ne vedeam să credem. Am stat cu acel corp străin în picior trei săptămâni”, a mărturisit bărbatul.

Potrivit sursei menționate, la nivelul Spitalului Orășenesc Urlați ”a fost demarată o cercetare internă cu privire la situația sesizată, urmând ca la finalizarea acesteia să fie luate măsurile legale ce se impun”.

Citește și: Tânără cercetată penal după ce a căzut de pe trotineta electrică și s-a accidentat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel