Mircea Diaconu a oferit detalii incredibile, în exclusivitate pentru DC NEWS.
"Discutam în anii de început ai democrației, anii '90 și ceva, când deja gunoiul românesc începuse să fie agresiv, venea peste noi pe toate căile cu putință. Se arunca gunoiul de la bloc, și la bloc ghena era plină și atunci aruncau gunoiul pe geam, pur și simplu.
Discutam cu colegii de-ai noștri parlamentari și ziceam că nu-i posibil așa ceva, trebuie niște măsuri foarte țintite și clare.
Și mi-au spus: Dom`ne, tu nu ești normal la cap, habar nu ai, că ești artist. Păi cine te mai alege?!
Și am zis: Stați o clipă, dar ce credeți dvs. despre națiunea asta, discutăm de voturi. Sunt mai mulți cei care fac mizeria asta sau mai mulți cei care-și doresc curățenie? Eu cred că invers! Eu cred în continuare că sunt mai mulți oameni care-și doresc ordine, liniște, echilibru, lucruri de tipul ăsta, decât cei care vor bătaie cu orice preț, să-l rupem pe adversar sau pe oponent, sau pe contracandidat, să-l rupem, să-l sfâșiem, să-l umplem de înjurături decât ceilalți. Atunci de ce ne mirăm?
"Uitați-vă, societatea noastră are două părți, are două camere mari. Una în care sunt simpatizanții, votanții, partidele, fiecare cu partea lui, mai iau unul de la altul, e mută unii de la un partid la altul... De unde ia unul 3 procente?! De la aceeași baltă mică, care e de vreo 40% din populație. Și balta cealaltă, eu zic lacul celălalt, de 60% e neatins, stă acolo și nu primește nimic ca oferte, ca propuneri.
Sunt ceilalți care vor curățenie și liniște. Zgomotiștii, agresivii, obraznicii, sunt mult mai puțini.
Ei, n-am putut să conving pe nimeni cât am fost în Parlamentul României de acest amănunt", a declarat Mircea Diaconu, în exclusivitate pentru DC NEWS.
"Orice lider european, când îşi începea un discurs important, lăuda şi ridica în slăvi principala bogăţie pe care o are UE şi care se numeşte diversitate. Despre diversitate trebuie să vorbim. Dacă am fi toţi la fel, ar fi monstruos. Este minunat că suntem diferiţi şi aşa trebuie să rămână. Eu respect diferențele astea cât pot de tare. Identitatea, cultura fiecărei naţiuni trebuie respectate. Trebuie să rămână neapărat diferenţele fundamentale între naţiuni care înseamnă diversitate, bogăţie. Despre asta e vorba. Din păcate, aici, sunt uşor disperat, uşor speriat pentru că prea mulți dintre noi nu izbutesc să rămână ei înşişi. Se modifică sau se fac că sunt altfel ca să dea bine, să intre trenduri. Lucruri de tipul ăsta care mi se par mărunte. Nu au curajul să fie înşişi, aşa cum suntem noi ca naţiune", a spus Mircea Diaconu, la DCNews TV.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci