IA românească a fost sărbătorită la Galați de peste 6 mii de oameni

De Ziua IEI, în Grădina Botanică din Galați a avut loc un super spectacol de muzică și dans popular, precum și o paradă a 100 de costume populare românești. 

Evenimentul a fost deschis de către Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, iar seara s-a încheiat cu un show marca Loredana Groza și Banda Agurida.

„În această seară, Galațiul s-a îmbrăcat în IE.  Peste 6000 de oameni au venit în Grădina Botanică să sărbătorească IA, care a uimit o lume întreagă prin frumusețe, poveste, broderii și migala cu care este țesută. A fost o mare bucurie să văd atât de mulți oameni îmbrăcați în IE, inclusiv copii.  Momentul culminant al spectacolului a fost parada celor 100 de costume populare românești, care fac parte dintr-o colecție unică, adunată de Cristina Chiriac, fondatoarea brandului .

2. -imagine fara descriere- (img_7019-min_55148500.jpg)

Create cu mai bine de 100 de ani în urmă, costumele populare, purtate cu mândrie de 100 de fete din Galați, i-au încântat pe gălățenii prezenți la acest eveniment deosebit. Ducem astfel mai departe tradițiile noastre autentice și arătăm copiilor lucrurile frumoase lăsate moștenire de bunicii noștri”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos”,  împreună cu “Flori de IE”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel