EXCLUSIV  Iarna, anotimpul perfect pentru slăbit. Cristian Mărgărit, specialist în nutriţie, spune ce efect are frigul asupra organismului

FOTO: Freepik @BillionPhotos
FOTO: Freepik @BillionPhotos

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat la ”Pastila de Frumusețe” de ce slăbim mai ușor iarna, dar și de ce este importantă hidratarea în sezonul rece.

Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit a explicat care este sezonul cel mai bun pentru slăbit, subliniind că reușita unei diete de slăbire ține mult și de structura persoanei care vrea să scadă în greutate.

”Depinde de la om la om, nu cred este o regulă. Sunt oameni care vara slăbesc, sunt foarte mulți care vara se îngrașă, de la vacanțe, alcool, dulciuri, pizza, înghețată.

Iarna este un sezon bun pentru slăbire pentru că frigul generează o ardere de calorii. Deci dacă vrei să arzi calorii stând degeaba, trebuie să induci această termogeneză, să determini corpul să producă mai multă căldură.

Dușurile reci sunt acum la modă, ați văzut. Legat de băile în gheață, nu aș merge atât de departe, nu toată lumea le poate tolera, dar să faci câte un duș rece din când în când, poate fi făcut de fiecare dintre noi”, a declarat  Cristian Mărgărit,  în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DCNews.

Hidratarea, parte dintr-un stil de viață sănătos

Un alt aspect important, nu doar pentru slăbit, ci pentru o bună stare de sănătate, este hidratarea, care trebuie să țină cont atât de activitatea pe care o face fiecare în parte, dar și de greutatea pe care o avem, fiind recomandate 30-40 ml de apă per kilocorp/zi.

Cum nu toată lumea poate să consume apă, considerând că nu are gust, aceasta poate fi amestecată cu un suc de fructe, astfel atingeți două obiective, și hidratarea, dar și aportul de nutrienți.

”Când vine vorba de hidratare, putem folosi diferite trucuri. (...) Amestecatul unui suc natural cu apă, ceaiuri, ciorbe, supe, multe legume.

Hidratarea este chiar mai importantă toamna și iarna, pentru că aceste mucoase, nasul, gura, gâtul, dacă se usucă, permit intrarea și dezvoltarea agenților patogeni, virusuri, bacteriilor.

Din acest motiv, este foarte important să avem și în casă o umiditate optimă, pentru că, de obicei, iarna, când dăm drumul la încălzire,  aerul in casă se usucă prea tare.

Iar acesta face să sufere tot acest aparat respirator și să răcim mai des, fără să știm de ce, trebuie să menținem o umiditate corectă”, a mai spus Cristian Mărgărit.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel