Iarna face prăpăd: Copaci doborâţi de vânt, căzuți pe mașini în Ialomița, Brăila și în alte zone

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Pompierii ialomiţeni au intervenit, sâmbătă, pentru îndepărtarea mai multor copaci care au fost doborâţi de vântul puternic în contextul unei avertizări Cod portocaliu de vreme rea.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, un copac a căzut pe un autoturism aflat în parcare, în Feteşti, nefiind înregistrate victime. De asemenea, s-a acţionat pentru degajarea unui copac în municipiul Slobozia şi pentru îndepărtarea unui pom căzut pe carosabil, pe DN2C, la ieşire din Slobozia spre Amara.

Pompierii militari rămân la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea, a precizat ISU. Judeţul Ialomiţa se află sub avertizare Cod portocaliu de intensificări ale vântului cu rafale de 85.. 90 km/h şi precipitaţii mixte. 

Citește și - Echipajele Secţiei Drumuri Naţionale Iaşi au intervenit în peste 50 de situaţii

Peste 50 de situaţii au necesitat, sâmbătă, intervenţia echipajelor Secţiei Drumuri Naţionale Iaşi, pentru tractarea sau scoaterea din decor a unor autovehicule echipate cu anvelope de vară sau extrem de uzate, pe fondul Codului galben de ninsori abundente.

Potrivit unei informări a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, cele mai multe situaţii de acest fel au fost întâlnite pe Drumul Naţional 28, Cozia - Răducăneni, dar şi pe Drumul Naţional 24, Poieni - Păun, la intrarea în municipiul Iaşi dinspre Vaslui.

'Aceste incidente nu s-au soldat cu urmări grave, ci doar cu pagube materiale şi blocaje inerente în trafic. Acestea au fost însă de scurtă durată, traficul fiind restabilit prin intervenţia echipajelor DRDP Iaşi, cu sprijinul Poliţiei şi al Prefecturii Iaşi, cărora le mulţumim pe această cale.

Echipajele DRDP Iaşi intervin în permanenţă pentru asigurarea circulaţiei, pe toate sectoarele din administrare', menţionează DRDP Iaşi pe pagina de socializare. Totodată, DRDP Iaşi lansează însă un nou apel către conducătorii auto de a nu pleca la drum fără echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.

'Acest lucru poate genera nu doar cozi în trafic şi amenzi din partea Poliţiei, ci şi producerea de evenimente rutiere grave. Circulaţi cu atenţie', menţionează sursa citată. Informaţii privind starea drumurilor naţionale din zona Moldovei pot fi obţinute la dispeceratul DRDP Iaşi - tel. 0232/213168, dispecerat CNAIR: 021.9360, 021.264.33.33, 021.264.33.34, TELVERDE - 0800.809.360.

Citește și - Brăila: Copaci căzuţi pe şosele şi peste maşini, autoturism împotmolit, avarie la un stâlp electric

Pompierii brăileni au intervenit sâmbătă, după instalarea Codului portocaliu începând cu ora 16.00, în mai multe situaţii de urgenţă generate de vremea severă, informează ISU Brăila. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Salcia Tudor a intervenit cu un buldoexcavator pentru scoaterea unui autoturism împotmolit pe raza localităţii Gulianca.

Pe raza judeţului Brăila s-a mai intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil pe DN22, la ieşire din localitatea Tudor Vladimirescu (intervenţie SVSU Tudor Vladimirescu), o avarie la un stâlp electric pe raza municipiului Brăila (intervenţie echipaj Electrica), degajare copac căzut pe carosabil pe DN22, între loc. M.Kogălniceanu şi Movila Miresii (Garda de intervenţie Ianca cu o ASAS), degajare copac căzut peste patru autoturisme parcate pe o stradă din municipiul Brăila (intervine un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de pompieri Brăila).

Secţia de Drumuri Naţionale a intervenit pe drumurile naţionale, astfel: DN21 - 3 utilaje, DN2B - zona Ianca - 3 utilaje, DN22 - zona Movila Miresii - 3 utilaje, DN23 - 2 utilaje, DN2S - Pod Brăila - Smârdan 2 utilaje, Dig Brăila - Galaţi - 1 utilaj.

Secţia de Drumuri Judeţene a intervenit pe drumurile judeţene astfel: DJ221 - Ianca - Şuţeşti, DJ211 - Oprişeneşti - Bordei Verde, DJ211A - Bordei Verde - Viziru, DJ203 - Ulmu - DJ211 - Dudeşti, DJ203A - Ulmu - Cireşu. Pe aceste tronsoane de drumuri judeţene se acţionează cu două sărăriţe cu lamă şi este împrăştiat material antiderapant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel