Iarna se întoarce și va aduce după ea și ninsorile

ninsoare, iarna
ninsoare, iarna

Se pare că iarna nu ne-a părăsit de tot. Iluzia temperaturilor pozitive din ultimile zile va dispărea încă din această seară când vântul va bate cu putere în toate regiunile, iar în multe zone va ninge.

În intervalul, 11 februarie, ora 22.00 - 12 februarie, ora 22.00, vântul se va intensifica în toate regiunile, cu viteze la rafală ce vor depăşi local 70-80 km/h, iar la munte 120 km/h, scrie realitatea.net

În zonele montane, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare şi temporar va viscoli.

Sâmbătă vremea este în răcire accentuată în nordul, centrul şi nordestul ţării, dar continuă să fie la fel de plăcută termic în sud. Maximele prognozate în general vor fi între minus 1 grad şi 7 grade, dar spre Câmpia Română vor atinge vârfuri termice de 11-13 grade. Cerul se întunecă însă în majoritatea regiunilor, dar precipitaţiile tot nordul ţării îl preferă. La munte, local şi în Maramureş, Transilvania, Moldova şi nordul Crişanei, ninsorile sunt cele care vor predomina, iar vântul va fi agitat în toată ţara.

În Bucureşti principalul fenomen va fi vântul care va sufla în rafale întreaga zi ceea ce va face ca maxima de 12 grade să fie percepută ca una mult mai mică. Norii nu lipsesc de pe cerul capitalei sâmbătă, dar măcar sunt şanse mici să dea vreo ploaie.

Încheiem săptămâna cu vreme frumoasă în general, cu nori puţini şi doar câţiva fulgi de nea prin nord-vestul ţării şi la munte. În rest, soare şi doar ceva ceaţă dimineaţa. Duminică, maximele însă scad şi în sud aşa că vom avea la nivelul întregii ţări valori de la minus3, minus 2 grade în depresiuni la 7-8 în sud-vest.

Capitala are parte de o duminică plină de soare, dar şi aici maxima scade la 5-6 grade. Din fericire însă, vântul se domoleşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel