Iaşi: Cazare la standarde moderne în căminele din campusul Tudor al TUIAŞI

Campusul Tudor Vladimirescu al Universităţii Tehnice 'Gheorghe Asachi' din Iaşi, al doilea cel mai mare campus studenţesc din ţară după campusul Regie din Bucureşti, îşi aşteaptă studenţii cu mobilier şi cele mai noi şi moderne dotări, în două dintre căminele campusului putând să locuiască şi studenţi de la celelalte universităţi de stat din oraş.

În cele 22 de cămine care aparţin Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIAŞI) poti fi cazaţi circa 7.600 de studenţi.

"La Universitate sunt înscrişi 13.184 de studenţi, iar noi avem o capacitate de cazare de 7.660 de locuri. Nu va fi o problemă din punct al cazărilor pentru că printre studenţi avem foarte multe persoane din zonă. Mulţi dintre studenţii de la master îşi fac o perfecţionare. În fiecare an în campusul Tudor Vladimirescu cazăm aproximativ 500 de studenţi de la celelalte universităţi publice", a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei de Servicii Studenţeşti din cadrul TUIAŞI.

Cele mai recente renovări se fac la căminele T1 şi T2. Pe lângă lucrările de reparaţii şi renovări, până la începerea anului universitar fiecare cameră de cămin va avea uşi, parchet şi mobilier nou. Accesul se va face în baza unor cartele care nu vor putea fi reproduse. În fiecare cămin sunt montate sisteme de supraveghere. De asemenea, studenţii beneficiază deja de bucătărie, spălătorie şi sală de lectură dotate la standarde europene.

"Sunt aproximativ 2.000 de studenţi care de la 1 octombrie vor locui în mai bune condiţii. Am efectuat lucrări de reparare şi schimbăm şi mobilierul. Vor fi schimbate 500 de paturi, 400 de uşi, 2.300 de birouri, 2.300 de scaune, 1.200 de dulapuri, 2.400 etajere pentru depozitarea lucrurilor în camera de cămin. Se vor schimba peste 11.000 de metri pătraţi de pardoseală. Cheile de acces nu vor putea fi multiplicate. Dorim să oferim studenţilor siguranţă şi securitate crescută. Îar în caz de forţă majoră va fi şi o cheie admin care va deschide orice uşă din cămin", a declarat şeful Direcţiei Servicii Studenţeşti a TUIAŞI.

Potrivit sursei citate, pentru anul universitar 2019 - 2020 cazarea studenţilor se va desfăşura în perioada 25 - 28 septembrie, fiecare dintre cele 11 facultăţi din cadrul TUIAŞI putând să îşi decidă programul propriu de cazare. Ca şi anul trecut, tarifele de cazare pentru un loc variază între 135 şi 250 de lei, în funcţie de căminul în care sunt repartizaţi studenţii.

Vor beneficia de cazare gratuită studenţii care au părinţi care sunt personal didactic şi didactic auxiliar, personal nedidactic din sistemul de învăţământ, studenţii orfani de unul sau ambii părinţi. Dacă studenţii au dizabilităţi, ei şi însoţitorii acestora beneficiază de asemenea de gratuitate. La fel şi în cazul studenţilor proveniţi din case de copii, centre de asistenţă sau plasament familial. Cei care vor beneficia de cazare gratuită trebuie să aibă vârsta de maxim 26 de ani, dacă sunt la studiile de licenţă sau de master, şi de maxim 30 de ani dacă sunt doctoranzi.

Pentru studenţii celorlalte patru universităţi de stat ieşene, cei de la TUIAŞI pun la dispoziţie aproximativ 500 de locuri de cazare în căminele T9 şi T11 din campusul Tudor Vladimirescu, tarifele de cazare fiind aceleaşi ca şi pentru studenţii facultăţii.

Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei de Servicii Studenţeşti, a declarat că pentru a locui în campusul Tudor Vladimirescu studenţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T. Popa şi Universităţii de Arte George Enescu vor trebui să completeze un formular online. Începând cu 27 septembrie, ei vor fi contactaţi prin email de personalul direcţiei, urmând să se cazeze în căminele de la TUIAŞI în perioada 28 septembrie - 4 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel