Iaşi: Preşedintele CJ propune achiziţionarea de containere în locul toaletelor din curtea şcolilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, le-a propus, joi, directorilor de şcoli şi grădiniţe să cumpere containere pentru a amenaja toalete pentru copii.

Popa a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în cursul dimineţii a avut o întrevedere cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Iaşi pentru a afla situaţia unităţilor şcolare din judeţ.

"Le propun primarilor să cumpărăm containere. În toată lumea sunt şcoli construite din containere. În Olanda, în Germania, un astfel de container costă între 2.000 şi 4.000 de euro. Cele de 3 - 4.000 de euro au şi duşuri, rampe pentru persoane cu dizabilităţi. Se poate rezolva această problemă a toaletelor. Nu ştiu de ce unii nu le rezolvă. Bani sunt. Au fost dintotdeauna bani în sistemul sanitar, ca şi în sistemul de învăţământ, numai că nu au fost cheltuiţi bine. Dacă se vor proiecte, le vom analiza împreună cu specialiştii de la Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar", a declarat preşedintele CJ Iaşi.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul anului, 53 de şcoli din 27 de comune din judeţ vor beneficia de fonduri în valoare de 4,48 milioane de lei de la Guvern pentru modernizarea grupurilor sanitare, pentru ca unităţile de învăţământ să poată obţină autorizaţiile sanitare de funcţionare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel